tisdag 31 juli 2012

Åska och störtregn i Örebro 2012.



Nu har jag inte bloggat på fyra dagar.Vad har jag sysslat med? Joodå, en hel del. Kaffebjudning och grillfest.Haft kaffegäst.Kyrkkaffe med hallonpaj. På kvällen till tältmöte i Byrsta utanför Kumla. Det är något visst med tältmöten. Påminner om barn och ungdomstiden innan jag åkte hemifrån.
Träffade goda vänner, som jag ej sett på lång tid. Blev hembjuden till dem tillsammans med Stefan. Kaffe och smörgås smakade bra.Hade mycket att prata om efter så lång tid som vi ej sett varandra.

I dag är det tisdag den 31 juli. Sorry, men jag kan ej skriva i dag heller utan att tala om vädret. Hade lovat en hallontårta till en treårings födelsedag och jag hade att ge mig ut till hallonhäcken innan den eventuella regnskuren skulle komma. Joodå det gick bra. Jag fick ihop lagom mängd, även om det nu syns att den bästa tiden varit.
Men ack vad jag frös, trots att jag var klädd i min vanliga trädgårdsjacka. För att inte tala om fingrarna. Tänkte att jag borde ha haft vantar, men plocka hallon med vantar på, nej det går ju inte! Jag tänkte på denna märkliga sommar. Ingenting har varit sig likt. En och annan solig dag har ej lockat mig att ta fram möbeln jag brukar ha under päronträdet. Men jag är glad över 10 liter röda vinbär och ungefär lika stor mängd hallon. Nu ser vi med spänning fram mot augusti och vad denna månad kan ge oss av den sommar vi ej haft.



Tänkte mig till affären för att inhandla grädde men bestämde mig för att först städa mina tre rum och kök. Kommunala städhjälpen har nämligen semester. Det var länge sedan jag själv höll i en dammsugare. Men minsann, vad jag kunde! Just som jag höll på som bäst så hördes en förfärlig smäll och i nästa ögonblick öste regnet ner. Det dånade obeskrivligt och efter en stund kom nya knallar och ett nytt störtregn. Dottern som bor en bit härifrån använde sin telefonkamera, om det nu är så de heter,tog foto från sitt hus. Har sett det på Facebook. Plötsligt ropar hon: "Nej det haglar" Så kan man se en bil på en grannes tomt börja tjuta. Medan haglet smäller mot bilen börjar bilens varningslampor blinka. Så märkligt att se!

"Ängeln", som bor tillfälligt här i min källare åkte till Norrköping för en dryg vecka sedan och är kvar där. Vi är båda rädda för åskan så det var lika bra att vara ensam när skrällen kom. Regnskurarna upphörde såsmåningom och grädden till barnbarnsbarnets födelsedagstårta inhandlades.

Hämtades till födelsedagsfesten där det vankades god mat och till sist kaffe och hallontårta.
Nu är dagen slut och om någon timme är jag nog klar för sängen. I morgon eftermiddag, om vädret är bra åker jag till Hjortkvarn och tittar om där finns några blåbär. Ska nog köpa, som jag gjorde förra året, men en liten tripp till skogen med kaffe och macka med stekt ägg, hör liksom till och är egentligen det bästa med bärplockningen. Måste bara få känna atmosfären.

Nu tackar jag Gud för många saker som Han hjälpt mig med i dag. Läste i morse i en bok som heter "Daglig Kraft" att detta med tacksägelse är så viktigt. Det står där att man ska börja med något att tacka för och snart har man en hel massa att tacka Gud för. Han är så god och finns med i både ljusa och mörka stunder.
I Psalm 92 står det:"Det är gott att tacka Herren och att lovsjunga Ditt namn Du den Högste. Att om morgonen förkunna Din nåd och när natten har kommit, Din trofasthet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar