fredag 20 juli 2012

Solig dag. Igen! Örebro 2012. Kil 1952.


Här sitter jag nu i tidig morgonstund. Ingen hund har ännu tittat på mig och sagt:" Jag vill gå ut på kisspromenad." Anledning till detta är att "ängeln ", som åkte till Norrköping i söndags, kom tillbaka i går och Isak sover tydligen också i källaren. Han blev glad i går för nu blir det långpromenader. Något som jag ej erbjuder.

I dag kommer husse och matte hem och allt återgår till vanlig ordning.Kvällsmaten i går kväll bestod av pannkakor med hallon, jordgubbar och glass. Isak fick en pannkaka eftersom han inte ätit på hela dagen. Bara torrfoder på tallriken, då får det vara. Jag måste återgå till gamla vanor så jag ej blir anklagad för att ha skämt bort! Men jag ville prova om hundar äter pannkakor. Nu vet jag! På nolltid var pannkakan borta och två till åts lika snabbt. Skickade SMS till familjen. "OK att ge Isak pannkakor?" Svar:" Jättebra!" Men han fick inga fler. Det finns kvar så nu ska det bli pannkaksfest sista dagen han är här.

Gårdagen blev en perfekt julidag. Sol och 20 grader. Tre liter hallon blev skörden. Medan jag gick där och plockade kom jag att tänka på tant Elin i Kil,butiksägarnas mamma. Hon hade två sonhustrur boende i Kil. De hade var sin dag då de fick plocka hallon i hennes stora hallonhäck. Nu erbjöd hon mig en dag att plocka. Den tredje sonhustrun hade ju flyttat till Stockholm och jag fick bli ställföreträdare.Något som jag verkligen uppskattade. Hon var så omtänksam och klok, denna människa. Jag älskade att höra henne berätta om hur hon haft det i livet och hur hon klarade svårigheter. Hennes tro på Gud hade varit hennes stora hjälp.

Nu kom Isak upp för källartrappan. Sedvanliga promenaden! Därefter tre pannkakor.Han bad om mera men jag sa nej eftersom jag är rädd för att magen inte tål mera. Min kunskap om hundar är inte stor.Trodde att det inte fanns några köttbullar men hittade två, som jag blandade med torrfodret.Men se, han är specialist på att slicka av det goda och låta kulorna ligga kvar. Nu står han här och tror att det ska bli mera.


Om denna dag blir som det nu ser ut så blir det den fjärde soliga dagen på rad. Skrattretande att i juli tänka så. Jag brukar ej bry mig om vad det är för väder bara det inte är för kallt eller blåser (ja så åskan förstås) men denna sommar har jag väntat och väntat på sol och värme.

Nu publicerar jag detta innan jag går och tränar för det är den dagen i dag. Skriver i nästa inlägg om år 1952 i Kil. Ha en bra dag. Gud älskar oss alla och vill oss väl. Gott att veta i dagens början.

1 kommentar: