fredag 20 juli 2012

Isak förenad med sin familj.juli 2012.Kil 1952.



Så kom Isaks efterlängtade familj hem igen denna fredag. Glädjen var stor och det fanns inga gränser för att visa lyckan över att familjen var samlad igen. Själv var jag glad att kunna överlämna honom i samma skick som jag fick honom. Jag var nöjd över att få känna friheten att kunna gå och komma fritt utan att behöva tänka på Isak. Jag har varit i trädgården till klockan 22.00. Vattnat och placerat om tomatkrukorna för att de ska få maximalt av sol.

Vattna ja, tänk att detta var fjärde dagen utan en regnskur. Fast i Kumla regnade det massor har jag hört.
I kväll kommer min ängels syster hit och ska sova över. Hennes bror är väldigt snäll och omtänksam om sin syster och frågade om hon kunde få bo här över natten då hon är ensam.

Jag avslutade mitt trädgårdsjobb i kväll med att plocka en stor portion hallon som jag åt med mjölk. Härligt!

I mitt förra inlägg berättade jag om vår lilla dotters födelse den 13 oktober 1951.
Knappt tre månader senare föddes en flicka, dotter till grannfamiljen. Nu hade både Sven och Hans var sin lillasyster. Sven fick sitt namn efter Georgs bästa kompis. Vår dotter fick heta Kerstin efter pappa, som kallades så när han var liten, för att han liknade en flicka med sitt lockiga hår.

Under min BB-vistelse tog min syster Stina hand om Sven. Fadern i grannfamiljen jobbade som kontorist på Järnvägsstation i Kil. Det betydde att han hade vissa förmåner när det gällde resor med SJ. De hade ingen som kunde ta hand om hemmet medan mamman var på BB men det ordnades så att min mamma fick gratisbiljett från Oskarshamn till Kil för att ta hand om lille Hans och fixa annat i hemmet tills mamman kom hem igen. Nu fanns det fem små barn i huset. Mamma kom till Kil den första januari 1952. I hennes dagbok står att hon gick upp klockan fem på morgonen för att hinna med tåget från Oskarshamn. Hon kom till Kil klockan åtta på kvällen.
Hon stannade i nästan tre veckor för att ge grannfrun, som också hette Kerstin ,den hjälp hon behövde. Ser i dagboken att mamma åkte till min syster som bodde i Strängsered, i närheten av Jönköping. Åkte från Kil kl.8 och var framme kl.6 på kvällen. Inga x 2.000 på den tiden!!

I kväll har jag ingen Isak som väntar på mig så jag har tagit god tid på mig men nu ska jag avsluta och så hoppas jag på ännu en solig dag i morgon för hallonen mognar dag för dag och ska tas om hand. Ett sant nöje som väntar i morgon bittida.

2 kommentarer:

  1. Strängsered vet jag så väl var det ligger. 4 mil härifrån ungefär. Åker man ca 2 mil från Jönköping på väg 40 mot Strängsered (Göteborgsvägen som vi säger)får man svänga vänster och åka ca 2 mil på väg 26 (kallad Nissastigen).

    SvaraRadera
  2. P.S. Glömde skriva att det är jag som bor där alltså, Strängsered ligger ju på väg 40.

    SvaraRadera