torsdag 23 februari 2012

Prinsessan föddes i dag.

Ja så blev det en prinsessa som föddes vid 4-tiden i morse. Det har varit festligt lite överallt i dag . I Ockelbo, där Prins Daniel har växt upp, fick alla , som ville , äta tårta. Det är roligt med lite extra glans ibland.

År 1946, den 30 april,var jag anställd i en färghandel på Arsenalsgatan i Stockholm.I centrum av staden. På den tiden fanns ingen TV utan man var hänvisad till radio och tidningar. Mitt emot affären, där jag arbetade, låg en tobaksaffär. Gatan var smal och vi kunde från affären se löpsedlarna som sattes upp i skyltfönstret.Så vi höll oss uppdaterade!

Men den här dagen behövde vi ej vänta på löpsedlarna. Hela stan hade gått och väntat på den dagen. Alla visste ju att den populära Hagafamiljen skulle utökas med en ny prins eller prinsessa. De fyra sessorna Margareta, Birgitta, Christina och Desire´(risk för felstavning)var otroligt populära,så nu var vi alla nyfikna. På den tiden var det ju bara en prins som kunde bli tronföljare, så alla hoppades verkligen att det denna gång måtte bli en son.

Så hände det. Kanonskotten började . Alla blev stående i stum förväntan. Hur många skott skulle det bli? Vi visste att om det blev tjugoett skott betydde det att det blivit en flicka. Fyrtiotvå skott betydde att det blivit en pojke och därmed den efterlängtade tronföljaren. Allt arbete i affären avbröts och tystnaden var total. Alla, kunder och personal lyssnade och räknade. När det tjugoförsta skottet avfyrats blev det tyst. Nej, ingen tronföljare! Tystnaden varade bara några ögonblick och så blev det ytterligare tjugoett skott. Vi hade fått en tronföljare. De söta prinsessorna hade fått en lillebror. Tyvärr varade inte familjelyckan så länge. Gustav Adolf omkom i en flygolycka innan den lilla prinsen ens firat sin första födelsedag.Prinsessan Sibylla stod ensam med sina fem barn. Den äldsta, prinsessan Margareta var då tolv år. Men livet måste gå vidare även för en kungafamilj.

Det känns inte bra att tala om krig i dag så jag får väl säga som jag ofta gör: "Till detta får vi återkomma."

Jag var hos audiologen på USÖ på förmiddagen och fick hörseln kollad. Blev efter det erbjuden att följa med till Marieberg och Forex för att inhandla några USAdollar. Jag fikade tillsammans med dotter och barnbarn. Åt den där efterlängtade
konditorisemlan,som jag brukar äta en gång om året. Inte nöjd så nu blir det att ta upp de hembakade ur frysen nästa gång. Ska kanske göra ett nytt semlaförsök på ett kondis på stan. Jag tror att det finns godare semlor än den jag åt på Marieberg.

Ja det blev ju lite annorlunda inlägg i dag. Tänk vad en liten prinsessa kan ställa till med. Nu ser jag fram emot en ny morgondag med massor av arbetslust.

Hoppas att du också haft en bra dag. På återhörande!!! Gud är god.

1 kommentar:

  1. Vad jag tycker om att du bloggar mormor! Det är så kul att läsa! :)

    Kramar!

    /Linn

    SvaraRadera