torsdag 1 mars 2018

Torsdag 1mars 2018. Koncentration!

Att resa på semester med paddan, utan dator visar sig ha vissa problem. Måndagen den 26 skrev jag en utförlig blogg, som dock försvann i tomma intet redan i begynnelsen. Efter konsultation med barnbarnet på Chalmers fick jag nyss bekräftat att den försvunna bloggavslutningen verkligen är i tomma intet!
Det är bara att kavla upp skjortärmarna,sätta ny fart och komma ihåg att inte trycka på fel knappar. Jag ämnar nu ta det i etapper under dagens lopp.
Jag börjar med att berätta att det i Onsala, i Göteborgs närhet, där jag denna vecka befinner mig, är strålande sol som borde få rullatorn och mig ut på promenad.

Lasse och Else-Marie har vid olika tidpunkter och i var sin bil, som båda har egen motorvärmare på gårdsplanen, sedan förre husägarens tid, åkt till sina jobb.
Else-Marie nöjd och glad över bytet från Verksamhetschef i Katrineholm till Rektor i Angered, Göteborg. Visst är det energislukande att gång efter annan sätta sig in i elevers och föräldrars situation men roligt att se saker och ting ordna sig till det bästa och att ha medarbetare med samma inställning att alltid se till elevens bästa. Uppmuntra och visa att varje elev är värdefull.

Att för mig fullfölja mitt bloggskrivande känns viktigt . Speciellt sedan jag av en mig närstående via sms fick påpekande om att "Nu börjar. uppehållet bli alltför långdraget."

Måndagen 26 februari fick ju ett abrupt slut med tankar om behov av ryggsäck.
Jag tar upp tråden och berättar att grannen hämtade den ryggsäck jag nu har till låns.
Tobias hämtade mig i sin bil, satte mig på tåget, sedan han överlämnat biljetten som skickats på nätet av modern. Gav mig en kram och lovade att ringa Else-Marie att allt var OK!

Tro inte att allt har gått friktionsfritt denna torsdag då jag etappvis skulle skriva klart. Kontaktade åter barnbarnet som ännu ej hunnit iväg till sin föreläsning på Chalmers. Han påstod att han hade tid. Tursamt var det för tid tog det att lotsa mig genom bränningar, skär och grundstötning för att till sist hitta rätt. Det skulle tryckas på knappar hit och dit. Hans tålamod är något utöver det vanliga! Till slut var vi i hamn och jag kunde fortsätta.

Tågresan mot Göteborg gick som på räls. Ett gäng ungdomar, en del bortåt tidig medelålder steg på någonstans, fyllde vagnen, berättade att de var från Equador och på utflykt. De tillhörde en Ortodox kyrka i Borås där de hade sin hemort.
En ensam dam på andra sidan gången och jag bytte då och då ett leende. När ungdomarna stigit av tåget inledde jag ett litet samtal med damen som verkade ha invandrarbakgrund. Hon berättade att hon i Göteborg skulle hälsa på sin bror. När hon såg att jag hade svårt att få på skon på min svullna fot reste hon på sig och hjälpte mig att få på skon.

I går kom Else-Marie hem och berättade om en elev som hade frågat om EM hade åkt tåg i helgen. Svaret var " nej". " Jag tyckte jag såg dig vid station i lördags", sa eleven." Jaha! Jo jag var vid tåget och hämtade min mamma", sa Else-Marie. Eleven log och sa:" Det var min faster som hjälpte din mamma"!

Lasse bjöd på fiskmiddag,så god! Mörkret lägrade sig över nejden! Några lampor i husen i närheten och så ett upplyst Onsala långt därborta gjorde att det kändes att man var
på landet men ändå hade en viss kontakt med ett pulserande liv någonstans!

Jag hade bara att inta mitt rum. Sängen bäddad. Allt är så fräscht och vackert i hela det stora huset
De är så nöjda med att bo på landet.

Efter lördag kommer söndag. Fint var att åka till Onsala kyrka och delta i en levande gudstjänst med många besökare.
Eftermiddagen så trevlig på Tjolöholms slott där vi bjöds på AfternoonTea av Vår vän AnnSofie som var där med sin mamma.

Nu är klockan mycket och jag fortsätter senare med att berätta om min semester i Onsala.
Nu ska jag sova för att i morgon åka in till Göteborg. Om detta må jag senare berätta!

Sov Gott!!
..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar