torsdag 22 mars 2018

Torsdag 22 mars 2018. "Tappa inte modet!"

 En del dagar kan liknas vid en snöboll, som innan kvällen har blivit en våt fläck och finns inte mer.
Något i den stilen har den gångna dagen varit för mig.Oförutsedda händelser har kantat dagen.

I går dog min bror. Jag hade tänkt att i dagens blogg skriva lite om honom.
Hans son, Christer, använde i morse i SMS till mej, ord som unik, snäll, omtyckt av alla.
Sant vartenda ord! Han var min första lekkamrat och vår älskade storebror som det faktiskt finns anledning att säga ett och annat om.

  Dagen, som likt snöbollen försvann formades, för min del, av samtal med vänner och förebedjare, besök hos hårfrisörskan, som ännu en gång visade sin skicklighet i att  få mitt hår att bli så fint. Det bästa är att det håller sig fint under lång tid.

Promenerade i det fina vårvädret både dit och hem igen. Sedan var det dags att gå till områdets  Påskfest, som "Gillets Gårdsråd" skötte perfekt. Så mycket god påskmat, julmust, kaffe och tårtbit. 

Efter hemkomsten en stund i fåtöljen innan jag, om en stund. går till nattens vila. Orkar inte i kväll gå in på att skriva något med anledning av vår brors  död. Det får anstå till morgondagen.

I kväll har tre ord, som jag hörde i en predikan för flera år sedan, ringt i mitt inre. Det var den kvinnliga pastorn i stadens Pingstkyrka som i sin avskedspredikan yttrade dem. TAPPA INTE MODET! Jo man kan läsa dem i Bibeln också men för mej har det varit denna predikan  som  jag då och då kommit tillbaka till! Har glömt hennes namn men inte intensiteten i hennes ord!

Tacksam för en dag som är på väg att försvinna önskar jag er alla, mina vänner en GOD NATT! GUD ÄLSKAR OSS PRECIS SOM VI ÄR! Ingen finns som känner oss så väl som han! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar