tisdag 20 mars 2018

Tisdag 20 mars 2018. Oj vad tid det går åt för att komma rätt i det digitala!

I tämligen god tid skulle jag i kväll skriva en liten blogg som avslutning på dagen.
Det liksom hör till!  När det då krånglar och det står att det inte finns internetanslutning blir jag antingen arg eller ledsen. Tänker på den tid då min tekniskt kunnige man fanns i min närhet och allt snabbt ordnades. I kväll blev jag dels ledsen, dels fick jag en ingivelse att be till Gud och vara envis.
Tänka på de ord en känd frikyrkopastor för många år sedan predikade, men som jag inte glömt.
"Du måste veta vem du själv är, vem Gud är och vem Satan är. Jag bad en stilla bön.
Försökte återigen med min iPhone sända en "nödsignal". "Ser någon det jag skriver här så meddela mig genast!" Direkt kom två svar. Tack för dem. Alltså hade jag fått ETT bönesvar.
Det gjorde ju att jag nu kunde använda telefon så jag försökte ringa ett par i familjen utan att få svar.
Ett sista försök hos yngsta barnbarnet gav mig den hjälp jag behövde. "Gå till hallen! " Sedan följde direkta instruktioner hur jag skulle bete mig med "internetlådan". Gör så och så, vänta 10 sekunder!
Och se! Allt fungerade. Sov gott Tobias!

Som jag tidigare berättat så finns det efter test papper på att jag bör avhålla mig från tekniska yrken.

Det kändes bra att se det på papper, det jag varit förvissad om större delen av mitt liv. Därför hade jag tur som fick en tekniskt kunnig man vid min sida.
Nu har han varit borta i många år och jag har varit hänvisad till andra människors hjälp.
Nu tackar jag Gud för hjälp jag fick. Som vår pappa sjöng:"Mästaren från Nasaret alltid, alltid NÅGON utväg vet."

Dagen har varit solig men kall. Kerstin kom hit med lunchlåda till morgondagen. Frukt och godis också. Påskliljor och penseer planterade hon på loftgången. SÅ roligt att ha det så fint där. Jag ser dem genom fönstret från köket dessutom.
Efter det kom Annelie med goda kakor. Vi fikade och hann med att lösa en del av världens problem genom visa samtal. Vi pratade om Paulus och om vikten av att läsa Bibeln och då börja med  Apostlagärningarna. Berättelsen om Paulus, på väg till Damaskus i Syrien för att fånga de kristna  och  föra dem till Jerusalem där fängelset väntade. Hur Gud fullständigt vände upp och ned på dessa planer och Paulus blev en ivrig Jesu efterföljare för resten av sitt liv. Verkligen spännande läsning!

Ja sedan började datorstrulet som, på grund av min okunnighet, drog ut alldeles för långt på tiden men som till slut fick en lösning, vilken jag behövde för att somna gott om en stund.
Ja nu blev det som det blev och jag kan inte göra om något för timmen är sen, mina vänner! GOD NATT! SOV GOTT!

,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar