fredag 16 mars 2018

Fredag 16 mars 2018. Det där med ögonen!

Ja det är märkligt. Att gå till Ögonkliniken  på USÖ eller till Optiker har, med tiden. blivit något icke önskvärt. Jag vet ej varför. Kanske för att jag inser att det inte hjälper med fler åtgärder. Så länge det handlade om Gråstarr och operation med goda resultat var det annorlunda. När det med tiden blivit sämre så mår hela jag sämre. Jo jag vet att jag ser rätt skapligt, som de säger men jag kan inte känna mig nöjd ändå.

I dag var jag hos en optiker där jag tror att jag ej varit tidigare. Kanske vid ett enstaka tillfälle för flera år sedan. Jag var nyligen på sjukhuset för undersökning så jag kan nu gå vidare.

Kerstin och Ulla kom på förmiddagen för fika . Vi promenerade till Stortorget där vi åt på Jesens restaurang. SÅ god marinerad fläskfile'. Salladen till den var supergod.

Vi promenerade hem i den kalla blåsten. Kerstin och Ulla åkte hem till sitt och jag grät en skvätt sedan de åkt. Tror att jag drabbades av "Fredagssjukan".( Jag berättade i ett tidigare inlägg om liten Linn, som ringde och sa att hon hade drabbats av "Aprilsjukan". Var hon nu fått tag på det namnet.

Fredagssjukan är det bara jag som kan redogöra för. Den har att göra med Georg. Han jobbade i många år i Stockholm. Kom med tåget därifrån på fredagseftermiddagarna, om han ej var utomlands förstås. Jag hämtade honom vid tåget och vi fick en fin helg tillsammans.
Efter hans hastiga död år 1990 blev, de första åren, just fredagarna ett svårt kapitel för mig då det dessa dagar kom en smygande ensamhetskänsla över mig.
 Vi hade våra rutiner. Nystädat hus, färska bullar, samma virkade duk på köksbordet, kvällen framför kakelugnen på övervåningen. Bara vi två.
På lördagen träffade vi barn och barnbarn. På söndagen åkte han tillbaka till sitt arbete i Stockholm.

Den här veckan har jag nog dessutom haft lite känning av Linns "Aprilsjuka", med några olika symtom.
I alla fall så ska jag nog sova. Fick i kväll intressant samtal från Filip som läser Apostlagärningarna i Bibeln samtidigt med en historiebok som handlar om den tidsepok då Paulus var i full gång med sina missionsresor. Historieintresserad som jag är så ska jag få komma till Göteborg och ta del av det intressanta som Filip har läst och kan berätta för mig.

Forntiden får vänta till morgondagen. Må vi alla få sova Gott i Natt Tro inte att Datorn och jag är helt sams i kväll heller men jag kom så här långt i alla fall. Och som det heter:" Såsom vi ock förlåta dem som oss skyldiga äro" så är vi ej osams när jag förhoppningsvis somnar om en stund! Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar