lördag 3 mars 2018

Lördag 3 mars 2018. Dagen börjar med kaffe och bullar som vanligt!

Jag vaknar klockan sex och går upp. Kaffe och bullar som vanligt!
I dag kommer Sven och Maria samt Lennart hit.
Efter frukost blir jag ensam i huset då de övriga ger sig ut på en affärsrunda. Kanske nöjer de sig med ICA i Onsala! Vad vet jag? Jag är så nöjd med att vara hemma i detta vackra hem.

Livet är gott. I stort sett. Nu kom Lasse hem. Han har varit på egen utfärd till fiskaffären där Han redan blivit stamkund. Där köper han god fisk och hemgjorda läckra såser.

Han hade också köpt våffelsmetspulver så det blev våffeltillverkning som jag fick äran att sköta om. Lasse dukade, vispade grädde och såg till allt var klart tills Sven och Maria kom ungefär samtidigt med de tre systrarna.
Trevligt att fika med våfflor i detta sällskap.

En liten tur till havet med Sven, Maria och Else-Marie och en titt på alla olika hus som finns på Onsala där det enligt vad jag hört ska finnas 13.000 människor boende.
Under vår lilla utflykt hade Lasse lagat en fisksoppa så god att den trotsar all beskrivning.
Födelsedagstårtan ska ätas i morgon innan vi anträder färden mot Örebro. Jo jag fyller 91 år i dag!

På kvällen blev det samtal om den lyckliga barndom Sven, Kerstin och Ulla upplevde i Lesjöfors och Else-Marie i Borensberg. De församlade fick också del av prövningar och bedrövelser på vägen till den tillvaro vi sedermera fick uppleva.
Guds Nåd att vi fick ett så rikt liv och att allt gått oss alla väl i händer
Att för en mor få höra att barnen är nöjda och tillfreds med den uppväxt de hade skänker en stor glädje. Att få umgås en helg med sin familj är verkligen något att vara tacksam för.

Innan jag går till nattens vila tittar jag in i köket och får se en vacker katt sitta utanför glasdörren väntande på att Lasse ska sticka till den en godbit att äta innan den går hem till sej.
In får den inte komma. Allergin mot katter slår hårt för Elsemaries del.

Innan jag avslutar kvällens blogg vill jag passa på att framföra ett hjärtevarmt tack för alla gratulationer på min födelsedag. Gud välsigne er alla! Jag är så nöjd, så nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar