fredag 23 mars 2018

Fredag 23 mars 2018. Att mista storebror! Så klart kommer minnen upp!.

Bara MÅSTE få nämna lite om vår älskade storebror som för två dagar sedan fick flytta till en bättre värld.  Mamma, Pappa, vår syster IngaBritta och Helges fru Karin är redan där. Nu är vi tre syskon kvar varav jag är äldst. Helge var född 1923, jag 1927, IngaBritta och IngaMaj, (tvillingarna) födda 1931 och så lillasyster Stina 1934, som alltså bara är 83 år ännu. Kör bil fortfarande!

Det måste vara så att jag, som är äldst har de tidigaste minnena från vår bror. Därför tänkte jag berätta lite om hans liv. Historieintresserad som jag är finner jag ett värde i att berätta. Inte bara för att minnas honom och hans liv utan också för att de år han har levt speglar en tid som flytt, en tid med en utveckling så intressant att det vore fel att inte nämna därom. 

Jag vill inte att något av vad jag skriver ska uppfattas felaktigt negativt, men för att få en hel bild så behövs det att jag skriver precis som det var och min förhoppning är att den som läser ska märka skillnaden i ett "förr" och ett "nu". Se hur livet blev för Helges del och hur det var att växa upp på 20-30talet. Själv har jag ibland ångrat att jag inte frågade mer om mammas och pappas levnad.

Naturligtvis kommer det här att ta tid och minnet är väl inte på sin höjdpunkt 
. Något som är gemensamt för oss syskon, som fått leva så länge är att vi alla fyra varit tämligen klara i huvudet medan synen däremot försämrats märkbart med åren. Helges syn var endast 8 %, men tro inte att han jämrade sig för det. Nej då! Han berättade om sin stora TV på väggen och om den stora förstoringsglasskivan som han kunde lägga på tidningen.  Jag skäms när jag tänker på hur gnällig jag är när det gäller min försämrade syn.

Nu blev detta en lång inledning och det värsta är att jag inte orkar hålla mig vaken längre.
Jag tar upp tråden i morgon. 
I dag har Kristin ätit lunch här. efter jobbet, innan hon gick till träning.

Tobias, på väg till Göteborg, tittade in för en kopp kaffe innan han startade resan klockan halv sex, som han planerat.  Väntar på att få veta att han kommit fram. Hela familjen ska vara tillsammans den här helgen. SÅ roligt det måste vara. Jag minns hur Georg och jag njöt när alla barnen kom hem samtidigt.
Om ni bara visste hur datorn bråkar med mig i kväll. Av den anledningen säger jag nu GODNATT! I morgon blir en ny dag! Fick just nu ett påpekande av yngsta dottern att jag i gårdagens blogg skrev att jag druckit julmust till Gillets Påskbuffe' Sorry! Men jag vill nog undersöka saken och komma med klart besked en annan dag! "Förgrömmade Onge"  SOV GOTT! ALLA!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar