torsdag 27 juli 2017

Torsdag 27 juli 2017. Fikabesök förgyllde dagen.

Ja se det blev en brokig dag.  Rörigt med ombildning i regeringen och mycket tal om detta i TV och Radio. Jag är nöjd med den vändning det tog för det var lite nervöst ett tag verkade det som. Att ge mig in på detta mer än så gör jag inte.

Min vän Maria Ahle'n tog sig tid sista semesterveckan för ett besök hos mej. Vi är lika barnsliga i vår tro på Gud så vi har roligt då vi ses och pratar då också om att Gud har humor och hur vi får del av den var och en på sitt håll. Maria bor numera i Oslo och är med i en mindre församling där hon också tillhör pastorsteamet, utbildad teolog som hon är fast hon jobbar till vardags på Ike'a och trivs bra med det liv hon lever. Ibland predikar hon i gudstjänster.

Jag väntade ytterligare besök denna dag. Medan Maria och jag fikade på balkongen kom Benjamin. En fin kille som blev frälst i Guinea, en "mellanlandning" på hans flykt till Europa. Han hamnade i Dorotea  i Sverige. Hoppsan så långt norrut. Där sökte han upp en kyrka och ville bli döpt då han bestämt sig för att fortsätta  vandringen med Jesus. Fick tillhörighet i den församlingen innan han drog söderut och hamnade i Örebro. Här tillhör vi båda samma församling. Han älskar Jesus av hela sitt hjärta. Han jobbar i hemtjänsten samtidigt som han pluggar på distans.

Elsemarie åkte i morse med den tjej jag i tisdagens blogg berättade om, till Göteborg . Jag vet att det rörde sig om tjejens fortsatta vistelse i Sverige. Dessa fina ungdomar jag nämnt om kommer att bli en tillgång för vårt land. De känner inte varandra. Jag har kontakt med dem båda och jag är så imponerad av deras uthållighet. Båda studerar och jobbar samtidigt för att klara sitt uppehälle och undvika att ta studielån.

Benjamin jobbar med hemtjänsten, "Betjäna staden". Vi har tidigare träffats hos IngaMaj, förutom i kyrkan.

I dag har jag "skrivit upp mig" för träning i husets träningslokal så jag ska börja morgondagen där  har jag tänkt.  "Bra att du tränar, mormor" löd det uppmuntrande tillropet från Tobias när jag meddelat honom mina planer.

I kväll skulle jag ta fram något ur bokhyllan där allt ser bra ut men ännu ej i ordning efter flytten. Då ramlade en plastlåda innehållande diverse receptböcker ner och innehållet hamnade på golvet där det fortfarande ligger. Vill ej ta tid i kväll för att sortera. Slänga eller spara. Skickar ett foto på FB. Ska senare titta på mina anteckningar som gjordes när Tobias senast undervisade mig om användande av foto på bloggen.

På tal om flytt och dess konsekvenser så dök det upp, på samma hylla som plastlådan, i en plastpåse, tre av mammas dagböcker från år 1942, 43 och 44. Trodde inte hon skrev dagböcker på den tiden utan först senare. Med stort intresse ska jag läsa dem. År 1942 var jag 14 år och började arbeta som barnflicka i Oskarshamn. Året efter åkte jag till Stockholm för att jobba i Corona Färg och Kemikaleaffär. Ska bli roligt att se vad mor antecknade om de åren, som naturligtvis var påfrestande för både mig och min familj. Att skiljas i vetskap om att vi, efter detta, ej skulle ses mer än en, kanske två gånger pr år.
Men nu är det dags att sova och jag är glad att jag, på ett enkelt sätt. ibland få ett pling från något barnbarn. Så värdefullt för mig! Behändigare än på 40-talet.
Nu önskar jag er alla en skön och lugn natt med mycket och god sömn!





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar