onsdag 26 juli 2017

Onsdag 26 juli 2017. Körkortsfirande och lite mer.

Nej, jag har inte slutat att leta! I dag hittade jag i alla fall telefonboken som stod i köket tillsammans med andra papper när jag "flydde flytten".
Det dumma med mej är att jag inte kommer igång förrän efter "halvgångs medda", för att låna ett par ofta använda  ord av vår hulda moder. Jag  fick i går veta att mitt yngsta barnbarn, Tobias i dag skulle "köra upp" för körkort. Han fyllde 18 för ett par veckor sedan så nu var det dags.
Hans mor är en förträfflig lärare och efter att på sistone gått i bilskola så fanns all anledning att vänta sig ett godkännande. Han hade sagt att han skulle komma till mej när allt var klart och jag utlovade bakelser till fikat. Inte så svårt numera,när jag bor nära fint konditori.

Först besök av Annelie med fika på balkongen. Förlåt att jag tjatar, men denna inglasade balkong är nära nog det bästa när det gäller att få valuta för bostadsrättens inköpssumma.
Att ta gäster (högst 3-4 st.) och kaffebrickan med till denna oas är så vilsamt och avstressande!

Jag gick sedan ut och köpte både Wienerbröd och Bakelser!  Tog en liten runda med rullatorn runt kvarteren. Besökte den närmast belägna affären och dess utbud av varor.
Tobias hade skrivit teorin på morgonen och klarat den. Vid 14-tiden var det dags för uppkörning med kvinnlig bilskolelärare. (I detta avseende hade han ju vanan inne).

När han efter uppkörningen kom hem till mej för att fira så förhörde jag honom mycket noga hur det hela började och slutade. Blev förvånad över den långa sträcka han hade kört.
Jämförde med min egen uppkörning i lilla Filipstad på 50-talet. Så var det dags för datorn att låsa sig igen och jag har bara ett att göra . Säga Godnatt och publicera. Nästa vecka kommer Petter och tar itu med detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar