söndag 16 juli 2017

Söndag 16 juli 2017. Stillsam dag!

Så har jag bott i min nya bostad i en dryg vecka! Har i dag suttit och läst igenom flera papper från Bostadsrättsföreningen om vad jag får och inte får göra.

Att ha bott i egen villa i ca 50 år och nu åter hamnat i en tvåa ! Tja, det har sina för och nackdelar. Med tanke på min ålder fler fördelar än nackdelar. Tro dock inte att det här har varit en lätt match.
Det kommer nog att fällas en och annan saknadens tår, fast mer och mer sällan kan jag tänka mej.

I dag har jag mest hållit till på balkongen. Nej, inte suttit och njutit! Jag har placerat om stora krukväxter och små krukväxter så det ska vara en liten trädgård men också finnas plats för ett par stolar. Ska köpa till en klängros av samma sort som de jag lämnade på Trängkårsvägen.
De hade växt sig stora och blommade för fullt just när jag lämnade  huset Jag hade köpt och planterat dem själv och jag känner att jag bara MÅSTE ha samma sort på min balkong.
Utan balkongen hade det varit ännu  svårare att lämna villan! Så jag är tacksam för den och att jag kom att bo i det område där jag önskade att få bo.

Ingen kyrka av något slag i dag!
Elsemarie ringde från affären och sa att hon tänkte komma in en stund innan hon tog bussen till Arlanda.Behövde jag något från affären. Hon kom med det önskade och två härliga Wienerbröd, så gott! Lasse skjutsade henne hit innan han fortsatte till Skanör och den kurs han  är anmäld till.
Elsemarie gick den korta biten till buss som tog henne till Arlanda där hon fick lov att köpa snabbpass för att hon glömt att förnya tidigare. Bor på hotell på Arlanda i natt.
I morgon åker hon tillsammans med övriga i Örebro Kammarkör till Riga.

Ulla är i Falkenberg där hon, som sed är, några sommardagar varje år, tillsammans med Monica lagar mat åt barnfamiljer, som på detta sätt kan ha roligt tillsammans med varandra och sina barn utan en tanke på matlagning.
Ulla och Monica stod i flera år för köket på Östgötagården och dess läger "STRÅKFAMILJEN" så de vet "hur en slipsten ska dras".
Jag är inte lämnad åt mitt öde med inflyttningen. Kerstin ringde att hon på blocket hittat det skåp. som jag behöver i mitt sovrum och som vi ska titta på i morgon. Tömde bokhyllorna och gav bort dem innan jag hade skaffat ersättning.

Sven ringde att han kommer på tisdag då frysskåpet anländer. Ska sätta upp hyllor , jag vet ej var men det blir nog bra! Syskonen gick vid inflyttningen noga igenom vad som behövdes för att jag ska få det så bra som möjligt så jag är inte orolig.
Hoppas att jag kan återgälda allt slit de stått ut med under flytten. Måste hitta på något roligt till dem! Nu tar jag tid på mig för att få allt på plats. Jag är inte snabb i vändningarna utan tänker och bearbetar i mitt huvud innan jag kan fatta beslut. Till skillnad från både min avlidne make och en del av våra barn. Visst krockar det ibland men vi blir inte osams.
Finns sätt att klara knipan. Som i måndags. Föreslå att jag skulle ta ett par dagars semester i Hjortkvarn och som jag förstod att jag gjorde rätt i att acceptera. Dum vore jag annars.

Nu fick syskonen och deras familjer fria händer och det gick då mycket snabbare än om jag varit med. Dessutom har jag hört att de hade väldigt roligt. Det hade jag också där jag var.
De är värda stort tack, mina barn! Som synes så tänker de fullfölja flytten åt sin 90-åriga mamma! Toppen!
Jag har börjat fundera på att gå till vila lite tidigare om kvällarna. Tänkte börja med EN kväll och det blir denna dystra, kyliga afton. I morgon ska solen skina och det ska bli både 18 och 20 grader varmt.

 På tisdag ska Kerstin operera sin värkande axel och kommer sedan att vara sjukskriven en tid.
Då är det min tur att hälsa på hos henne, som sedan inte kan köra bil på ett tag.  Ber till Gud att allt ska bli bra så hon blir fri från värken och får rörligheten tillbaka i axel och arm.
Det känns bra att veta att Gud är med när vi ber och vill ha honom med i våra liv.

.Nu är det alltså dags att gå till sängen så klockan inte hinner bli 22.00 Innan dess anser jag det som tidigt sänggående. Eller hur?
Sov Gott mina vänner! Gud har hjälpt mig med så mycket i dag och jag är så tacksam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar