söndag 2 juli 2017

Söndag 2 juli 2017. Inget kyrkobesök. Nu är det "flytten" för hela slanten! Undan för undan närmar jag mig nya målet!

Ska man blogga när det finns så mycket annat att göra? Jo det är rogivande att blogga och jag tycker det är lika bra att mina bloggläsare får följa med på den här resan med flytten
. Om att flytta tycker jag INTE. Ändå flyttar jag och är tillfreds med det i det läge där jag på grund av ålder, sämre syn och d:o ork befinner mig.

Att vakna klockan fyra "in the morning", ligga där och vrida sig i väntan på ny sömn. Tänka på det som ska göras inför flytten och klockan hinner bli sju då det bjuds på en timmes sömn ytterligare. Inte bra! Sov lite i samband med tidningsläsning senare på dagen.

Telefon från Magnus. Jodå det passade att han tog pappa med sig och hämtade det stora vita skåpet som stod i pannrummet. En skiftnyckel i önskad storlek och lite smått också.

Klockan elva kom mina vänner Annelie och Markus, som de lovat. Tog krukväxter och tavlor med sig till min tvåa. Träffade blivande grannar och fick hälsningar att jag är välkommen i gemenskapen.

Efter fika bars  min stora vita bokhylla som stått i sovrummet och som jag ej längre behöver ut till bilen, med släp. Värre var det att få ut det stora skrivbord, som Georgs far hade på sitt kontor på Mäster Samuelsgatan i Stockholm då han där drev mäklarfirma, redan  när Georg och jag var förlovade.
Annelie och Markus hade gjort sig av med det mesta i möbelväg när de flyttade från Malmö så nu fyller de på i sin tvåa medan de väntar på en trea i Tybble som de önskar och som vi ber till Gud om att hitta.
Jag blev glad i går då ett barnbarn påminde mig om att vi bedit till Gud om en passande och billig bostad och att han fått precis rätt bostad till rätt pris. Det händer nu och då att någon säger:" Ja jag ber ju inte men...." Så får jag veta vad jag skulle kunna tala med Gud om gällande deras önskemål.
Jag älskar't!! Så många gånger jag fått se vad Gud kan göra både i mitt eget och i andras liv! Underbart!

För att återgå till flytten så kom efter en stund Mikael med sin  fru Anna-Lena. Jag hade ringt angående en stor, svart, vid tunna. Han hade glömt att han för ett antal år sedan då han på sina föräldrars tomt odlade potatis, skördade, kom med dem i denna tunna för att förvaras i min källare och har sedan stått här.
Den här villans källare och garage har varit förvaringsplats för många saker, även tillhörande barn och barnbarn. Nu har de egna villor och jag drar vidare. Jag får dock ett rymligt förråd i min bostadsrätt. Något jag med glädje noterat.
Den hämtade tunnan tar familjen med till sitt sommarhus på Österlen. Blir fin, full med blommor.

Ja så blev det en annorlunda söndag men jag känner mig nu laddad för att fortsätta att fylla flyttkartonger med det som behövs (och inte behövs) på nya stället. Hörde  att min gamla resegrammofon snabbt hade blivit såld på loppis i Lundhagskyrkan i går.
 Har mer att skänka, trots att jag tar  mycket med mig. Men jag kommer att bo  nära både Myrorna och "Bra och Begagnat så det blir enkelt att bli av med saker. Och att köpa om jag skulle anse mig behöva något!!!!!

Två soffor, ett piano med stol, tre skåp, ett tvunderrede, tre bokhyllor  har givits till barnbarn vänner och flyktingar. Förutom sådant som ej sorteras som möbler. Kartongernas antal är stort kan jag försäkra!! Nu har jag, i källaren, kvar min vackra lilla järnspis, som jag köpte när jag flyttade in här.
Ska avyttra den i veckan. Tanken var att jag skulle göra om en del i köket och sätta in den. Jag har alltid gillat gamla järnspisar. I vårt förra hus hade vi en av modernare typ och den funkade så bra. Den jag har i källaren är dock mycket mysigare. Hade Georg funnits så hade den nog kommit in och kommit  till sin rätt i det här köket. Kanske någon annan kan få glädje av den!

Den tidigaste blogg någonsin, tror jag, är nu klar och jag kan ägna resten av dagen till fortsatt arbete med flytten. Jag anar att det  till slut blir så att jag utan åtskillnad dumpar allt i kartonger, som barnen i stort antal försett mig med och sedan tar fighten på plats!!

Kära vänner! Nu har jag endast två nätter kvar att sova här. Är så tacksam för åren som givit så mycket av trivsamt boende.
 Nu till nya förhållanden! Är så tacksam för all hjälp jag får av familj och vänner på den resan!!
När jag kommer till ro i mitt nya boende och sitter där i "pensionärskovösen" ska jag meditera över åren som jag bott på denna gata.                

  Nu önskar jag er alla en skön sommarkväll och en GodNatt! "Bred dina vida vingar o Jesus över mig och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig! " får bli avslutningen för i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar