fredag 28 juli 2017

Fredag 28 juli 2017..Jo det finns olika slags tårar.

Det bara kom så hastigt! Att flytta och slippa vara med vid både utflytt och inflytt har sina sidor på gott och ont. För min del mest gott.
Att en dag efter inflytt komma hem och allt verkar vara helt perfekt, ta itu med att leta, plocka om och flytta på grejer har också sina sidor.

Att som i går hitta tre av mammas dagböcker från mina tonår, var en höjdare!
Att idag leta efter en del viktiga papper och plötsligt framför mig få se Georgs första kärleksdikt, skriven i början av vår tonårsförälskelse, i en plastficka!
 Jag var 16 , han var 17. Jag kan alla de fyra verserna utantill, alltsedan den  vinterdagen. Skriven på enkelt papper, med blå och rödpenna, bara någon månad efter den där kvällen då vi båda bara visste att vi hörde ihop.

Så klart kom en liten tår i ögat denna dag då jag helt oväntat återsåg den välbekanta lilla dikten.
Det jag letade efter hittade jag delvis.
Det var så att jag i en stor svart tygväska hade plockat ner mitt"kontor" och en del annat som bara jag skulle ta hand om. Glömde både att sätta etikett på väskan och att säga till "flyttarbetsledaren" om detta, vilket gjorde att mina otroligt effektiva barn hade packat upp allt när jag återkom från min hastigt påkomna "tvådagarssemester", om vilken jag i tidigare blogg berättat.

Jag har hittat "kontoret" med postgiroblanketter och så en del "onödigt", som jag är oerhört skicklig på att spara, helt i onödan.
Nu har jag att titta på, och försiktigt slänga. Värst är det att göra sig av med gamla anteckningar, kort och brev. Med hänsyn till mitt numera minskade utrymme så vet jag vad som förväntas av mig!!

Då jag befarade att en del av det jag letade efter kunde finnas i förrådet så slog jag tre flugor i en smäll. Gick till affären och handlade lite, gick till gymnastikrummet i källaren, eftersom jag ej kom iväg dit i morse. Avslutade med att  efter Elsemaries vägledning på FB, där jag beklagat mig, åter leta efter förrådet, dock utan att finna det!

Fick lite uppmuntran när Linn ringde från Växjö. På FB fick jag veta att Kristin bakar kakor och det gjorde mig också glad.
Jag har i dagens letande rört till det en del här så om jag lägger mig att sova nu så kanske jag vaknar i morgon bittida och får arbetslust. "ARBETSLUST!" Jag smakar på det ordet och minns när det  var ständigt närvarande i min vokabulär.

Tacksam för en bra dag tillsammans med mig själv så dyker jag trött i sängen!! Natti, Natti!


...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar