lördag 15 juli 2017

Lördag 15 juli 2017. Lotta kom! SÅ roligt!

Att få besök av Lotta är något man inte vill missa. Lotta, skolpastor  i Motala, Borensberg på vår tid där. Hon bara fanns i vårt kök, som en av oss och hon betydde och betyder ännu, så mycket för Elsemarie och mej som då befann oss i skolans värld. Jag har tidigare skrivit om detta.

Lotta har en kusin i Storfors och kombinerar ibland besök där och hos oss i Örebro.
Tyvärr kunde inte Elsemarie och Lasse, på grund av tidsbrist, i dag träffa Lotta för i morgon åker Elsemarie med Örebro kammarkör till Riga och Lasse till Skåne (?) på en kurs.

I dag har Kronprinsessan Victoria fortsatt sitt 40-årsfirande med besök av många besökare på Solliden. Hon har vunnit Svenska Folkets hjärta och det där med ett sommarbesök på Solliden hörde till på den tiden då vi som familj var i Figeholm, hos mormor Alva på somrarna. Då åkte vi färjan från Mönsterås eller Oskarshamn. Att en prinsessa skulle bli född  mitt i sommaren var inte så dumt. Lite fest är roligt.

Att bo i Centrum av staden Örebro är heller inte så dumt. Ut genom porten, några steg in på nästa gata vad fanns där? Jo en Libanesisk restaurang. Dit in gick vi så gärna och den alltid generösa Lotta envisades med att få betala. ( Hon skojar om de där besöken i Borensberg då hon kom in och fick lite ätbart innan hon gick till skolgruppen, att hon gör avbetalningar, HaHaHa! det är betalt för länge sedan säger jag och låter henne få som hon vill)

Mycket och god mat åt vi där. " Nu ska vi gå till ett kondis och fika", sa Lotta. Vi var ganska mätta må jag säga men det där med generositet är en av Lottas troligen medfödda egenskaper så några steg på gatan och snart satt vi med fika och gott bakverk fortsättande vårt samtal.
Lotta och Hans har två barn och tre barnbarn. Jag har träffat barnbarnens föräldrar och kan bara älska dem och deras familjer. Vi ber för varandras familjer och "vi vet var vi har varandra", som jag brukar säga om Guds och min relation till varandra.

Jag gick hem sedan vi sagt farväl. Fick en smula arbetslust och tog itu med ett par hyllor. Jag tänker och tänker och pratar högt med mig själv så allt ska hamna på rätt ställe.
Jodå, visst är det lättare att flytta från lägenhet till villa än tvärtom men om en tid, kanske framåt jul, så har jag kanske bott in mig och förlikat mig med att det inte finns ett utdragbart skärbräde  och att det är så högt till översta hyllan i skåpen och att det inte finns en slasktratt i diskbänken.

Så är det ju detta med alla flyktingarna! Som varit tvungna att lämna sina hem fast de inte ville! Vad är då ett avsaknat utdragbart skärbräde att tala om???

Så är jag så enormt glad över den inglasade balkongen, som jag upplever som en trädgård i miniatyr. Ser fram emot den dag då vindruvan växt till sig och kommer att bära frukt.

Som en Jesu lärjunge kommer naturligt tanken på att vi som tror på honom är som grenar i ett vinträd som Jesus sa när han var på jorden. Han sköter om oss så att vi kan bära "en frukt som ska bestå för evigt".

Nu tackar jag Gud för en härlig sommardag tillsammans med vännen Lotta! Sov Gott mina vänner!
I mina tankar kommer just nu Psalm 32:8. "Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ska vandra. Jag vill giva dig råd och låta mitt öga vaka över dig." Jag älskar den versen! GodNatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar