tisdag 1 november 2016

Tisdag1 november 2016. En liten kortisblogg. Mer orkar jag inte i kväll.

Så är det. Fick sällskap till lunch av Kristin. Så roligt.
Hon hade köpt med sig två helt underbara bakelser till efterrätt. Precis vad vi behövde denna mörka, regniga dag. Tusen tack, Kristin!

Innan hon cyklade hem till sin väntande fina Sussie, (katten som älskar när Kristin kommer hem från jobbet), så bad hon om en dammtrasa. Dessförinnan hade hon sopat golvet.  Min syn har försämrats och jag ser varken sopor eller damm. Att baka ser jag dock och det är mig till stor glädje. I dag kakor och äppelpaj som ett par vänner kommer att bjudas på till morgondagens förmiddagskaffe. Långväga gäster som är på genomresa. Så trevligt att få mötas en stund.

Kristin dammar noggrant och jag kan bara tacksamt ta emot. Hon ville dammsuga också.
Jag kan försäkra att vi skrattade när vi inte hittade dammsugaren. På fredag kommer vanliga städhjälpen men han har en annan dammsugare och den står i källaren. Vi avstod dammsugningen i dag. Det gjorde vi rätt i.

Så tog dagen slut och jag känner mej också ganska slut så nu är den utlovade kortisbloggen avslutad.
Sov Gott kära vänner. Tvn säger"Ingen signal" så jag vet ej vad som händer i nyhetsväg.
Paddan kräver lösenord, som jag inte har och inte har jag hittat dammsugaren. Sängen hittar jag och dit är jag på väg. Hoppas att ni får en fin kväll allihop.  Själv är jag tacksam för dagen och för sängen och för att jag inte har ont någonstans. Bara trötthet och en del av den är förmodligen borta i morgon bittida.
Påven har varit i Sverige ett par dagar. Kom i går, åkte hem till Rom i dag men hann med att ha både gudstjänst och mässa och hälsa på en del av det myckna folket som samlats omkring honom.
Kungaparet och Statsministern fanns också på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar