tisdag 29 november 2016

Tisdag 29 november 2016. Blandade känslor när dagen tar slut.

I kväll kommer jag i säng tidigt. Vaknade trött i morse. Stor skillnad mot gårdagen.
Inte kan det väl vara den där "sovmaskinen?" Jag hade masken på mig till 4-tiden. Då tog jag av den och somnade såsmåningom i vanlig ordning utan apparat.

Hur som helst så har jag inte mått så bra i dag. Hur blev dagen?
 Sven ringde från Maxi. Behövde jag något? Han kom tillsammans med Kristin hit med det önskade och inte bara det! De hade också en stor Amaryllislök i en kruka, som jag fick i Adventspresent. Jag kan se att det kommer att bli minst två, kanske fler blomstänglar på den. SÅ roligt! Jag kommer nog att visa den i all sin prakt framöver!

Jag skrev ut postgiro, Skulle ut och starta bilen, som stått alldeles för länge utan att ha varit i bruk. En del säger att det kan hjälpa till när vissa värden ska höjas och andra sänkas för att den ska godkännas på bilprovningen.
Skulle gå till brevlådan med postgirobrevet. Skulle plocka upp julkrubban till dess plats i köket.
Skulle baka kakor.


Nu sitter jag här och gläder mig åt att allt det där jag SKULLE göra inte blev gjort. Känner bara att en eller två Alvedon och sömnapparaten vinkar bakom dörren till sovrummet.
Jodå, det passar perfekt en kväll som denna. Jag kommer, jag kommer!
Visserligen är tiden omkring jul den tid jag drabbas. OM jag drabbas! Inte alla år! Eftersom jag är mycket känslig för tex lite småfeber och svaghet i kroppen så VET jag när jag ska acceptera rådande situation

Fick i eftermiddag ett telefonsamtal, som gjorde mig glad så allt har inte varit dåligt. Nu är jag så nyfiken på hur bra jag ska vara i morgon bittida. Tur att jag var så pigg i går och hann med så mycket roligt! Av erfarenhet vet jag att för min del betyder sömnen mycket för att jag ska snabbt klara av en eventuell smygande "må dåligtperiod". Så jag tar "konen vid hornen", som min älskade man skämtsamt brukade säga. Det betyder att jag tar den där tabletten, kommer tidigt i säng, ikläder mig "masken" , pratar med Gud och förhoppningsvis somnar snabbt för att vakna till en frisk dag i morgon.

Så blev det en kort, tidig blogg i kväll och en del av mina "läsare" kommer också i säng tidigt på grund av mitt tillstånd.  Jag vet att jag har bedjande vänner bland mina bloggläsare och jag är så tacksam för förbön. Jag ber för oss alla om Guds beskydd och läser Psalm 23. "Herren är min herde, mig skall intet fattas" osv. Hela den psalmen sitter i huvudet sedan konfirmationstiden i Figeholm där prästen hette Eskil Hvasser,

GodNatt, mina vänner! "Känn ingen oro! Låt var dag bära sina egna bekymmer"sa Jesus.Sov Gott!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar