tisdag 8 november 2016

Tisdag 8 november 2016. Besök från Bosnien.

Så fort en dag går. I kväll ringde Tobias "Vad ska du göra i kväll?" undrade han. Jag sa att jag ska blogga. Han undrade om vad. Jag sa att jag inte visste. Det vet jag ofta inte när jag börjar skriva.
"Tja, lite om dagen." "Vad har du gjort i dag då?"  Jag berättade om besöket och att jag nog skulle skriva om det.

Egentligen har jag mest, för mej själv, ojat mig över snö och kyla. Gick till pannrummet och höjde temperaturen. Det är en fördel man har då man har villa.

I TV pratas det om presidentvalet i USA. Det valet står mellan Hillary Clinton och Trump.
Det svåraste politiska val hittills hörde jag nyss någon säga. "Det kommer att gå till historien"
"En smutsig historia med ord som man inte borde få höra i en valkampanj". Så låter det i kväll i TV.

Jag tänker ej fördjupa mig i detta utan gå till dagen i mitt hem. Jag gjorde en äppelpaj, tog av misstag dubbel mängd socker i pajdegen, som lades ovanpå äppelklyftorna. Knäckig i överkant kan man säga.
Gästerna sa att den var god. Jag bakade ju nyligen både Drömmar, Strass och Finska Pinnar så det blev ett kafferep som det ska vara. Bullar och köppepparkakor ej att förglömma!

Att återse min goda vän från Bosnien tillsammans med son och blivande sonhustru var en fröjd!
Min bekantskap med vännen från Bosnien går närmare tjugo år tillbaka i tiden och till detta återkommer jag i mina "forntidsbloggar" framöver.
Vi pratade om korruption och annat som förekommer i Bosnien, det lilla landet med dubbelt så många invånare som vi har i Stockholm.
Min väninnas svenska var förvånansvärt god  och jag undrade. Jo hon tittar på filmer med svensk text. Smart!

Nu skulle jag plocka fram min gamla dagbok från 1995. Hittar den inte men van som jag är att LETA så  hittar jag den nog till morgondagens blogg. Hav tröst, kära bloggläsare!
Den här dagen har förutom kyla och snö inneburit vissa känslosamma inlägg så jag tror att det är därför jag är lite trött i kväll och struntar i att just nu leta efter dagboken. "Man måste lyssna till sin kropp", säger hon, min 82åriga lillasyster, som är legitimerad sjuksköterska.

Firman som ska utföra den beställda höststädningen på tomten ringde i dag och kunde komma på direkten.
De känner inte mej men jag fick tillfälle att berätta att jag absolut ej vill ha besök i trädgården förrän snön smält. Passade på att beklaga mej över vinter och kyla utan önskat resultat. Mannen jag talade med var av helt motsatt uppfattning och var så nöjd, så nöjd över att vintern är på väg.

Hoppas att det snart blir blidväder så vi kan räfsa ihop löven, som nu är snöbetäckta.

Kära bloggläsare! Detta var allt för i kväll och jag säger GodNatt och Sov Gott! Gud är god!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar