söndag 27 november 2016

Torsdag 24, fredag 25, lördag 26, söndag 27 november 2016

Jamen så många dagar, som gått sedan jag senast skrev en blogg.
Nu blir det koncentrat ska jag säga. 
Torsdagen kom matgästen. Skjuts till träningen. På fredagen bakade jag lussekatter. Från verkstan där bilen varit några dagar kom ett par herrar hem med bilen. Tyvärr kunde de ej fixa det där med tomgången så jag måste nu till ännu en verkstad eller till jag vet inte vad. Men , som pappa brukade sjunga:" Mästaren från Nasaret, alltid, alltid någon utväg vet." SÅ många gånger jag sett sanningen i den sångversen. Får se varifrån hjälpen kommer den här gången. Någon som kan det här om tomgång och vet vart man vänder sig får här chansen att vara med i att hjälpa till med att hitta utvägen.
När tomgångsdetaljen är åtgärdad ska den in på besiktning och sedan ska bilen få ny ägare och jag ska ta in mina trädgårdsmöbler i garaget.

Efter fredag kommer lördag. Dagen före första advent. Kartongerna med advents och julsaker bar Tobias ner från vinden för en hel vecka sedan. På tal om Tobias så åkte han och föräldrarna på fredagen till Göteborg där familjen strålade samman för ett par dagar. Tobias körde mesta delen av vägen dit fick jag veta.
 Nu var det alltså dags för Adventsljusstakarna att komma i fönstren, vilket jag faktiskt klarade av. Den vackra julstjärnan i näver som vår vän Rune Krus i Borensberg en gång tillverkade hänger, som vanligt i vardagsrummet. Den där dagen då adventssakerna ska inta sina platser är så omtumlande. Minnen bara väller över mej. Minnen från tiden i Stockholm. från tiden i Kil, i Lesjöfors när barnen var i den där underbara skolåldern, i Borensberg och min tid i skolan där och så alla år i Örebro.
Första åren efter Georgs död var det, speciellt i Adventstid, så svårt för vi brukade hjälpas åt med bestyren och jag fällde några tårar. Nu har tiden gått och jag kan glädjas åt högtiden och jag har ju min härliga familj i närheten. Så tacksam för detta.  Gud är så god och är med mig i allt.  

Jag fick framåt kvällen besök av Inga och vi pratade om svåra saker som mött oss i livet men också om Guds Nåd och Trofasthet under allt. Vi ber för varandras familjer och gläds åt att Gud ledde oss den där gången i bussen så jag kom att sätta mig bredvid Inga fast hon inte önskade det för hon ville vara ensam och inte prata med någon. Där och då uppstod en djup vänskap som redan givit oss mycket glädje.Vi bor också nära varandra. Så det blev!  
Medan Inga och jag satt och fikade hade Annelie varit här och lagt två stora påsar goda, nygräddade bullar i brevlådan. Tänk så snälla och omtänksamma vänner jag har. Någon blogg blev det inte.

I morse kom Annelie hit klockan 10 så vi tillsammans kunde se och lyssna till TVgudstjänsten. En predikan så bra så jag ska nog lyssna till reprisen i morgon. Fin sång därtill.
I går spelade Kristin tillsammans med sin orkester i Nikolaikyrkan. Jag missade den men gläder mig åt att få vara med på julkonserten i Lundhagskyrkan den 17 december, där hon också är med och spelar.
Efter dagens TVgudstjänst hämtade Annelie sin bil och körde mig till Apoteket vid Maxi för jag hade slut på Blodtryckstabletter. Att ta dessa två sorter  är jag noga med.

I dag har det varit blåsigt och kallt och jag har hållit mig inne. 
Hahaha! Jag måste väl berätta om den där "masken" jag fick på USÖ i måndags. Jag lyckades ej så bra men har man en dotter som är distriktssjuksköterska så inväntar man besök för att få hjälp.
I går var hon med sonhustru och de tre halvstora barnbarnen i Vadköping på Julmarknad.

I kväll kom hon hit på Adventskaffe innan hon åkte till sitt nattjobb och visste förstås om att jag behövde hennes hjälp med att få på "masken". 
Nu kan jag sätta på den och strax ska jag prova hur det går att sova med en sådan och hoppas förstås att alla positiva effekter som har förknippats med denna tingest ska komma mig till del. 
I instruktionsboken står att det tar en till två veckor för att känna sig bekväm med den.

SÅ spännande! I morgon blir det träning och en tur med barnbarnsbarn tillsammans med farmor på stan där vi ska fika på kondis. En innestående födelsedagspresent handlar det om!

Nu säger jag GodNatt till er alla bloggläsare. Blir så glad då jag ser att ni läser fast jag ibland hoppar över någon dag. Som jag sagt tidigare så vet jag ej vilka ni är, bara det samlade antalet. Jag älskar er och ber att Gud ska välsigna er, var och en. SOV GOTT! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar