tisdag 22 november 2016

Tisdag 22 november 2016. Födelsedagskalas igen! Och lite annat.

Nyss hemkommen från fotbollsträningen firas Gustav 10 år. Tårtan var jättegod. Mamma AnnaLena kom också med på den lite mörka bilden. Jag är inte proffs vad gäller kameran.
Gårdagens blogg blev väldigt kort för jag var alltför trött för att skriva.
Jag var alltså på USÖ för  att få behandling för befarad sömnapne'. Tro inte att jag ska förklara det ena eller det andra i samband därmed. Att sköterskan var både kunnig och hade förmågan att visa och förklara allt ( utom när jag vädjade till henne att minska ner mesta möjliga till ett läge där jag på grund av min tekniska "idioti" befanns kababel att klara behandlingen på hemmaplan.) , vilket alltså inte behövdes eftersom jag nöjde mig med att få vetskap om de viktigaste knapparna att trycka på.

Jag fick skriftligt material med mig hem och jag trivs bäst med att rad för rad läsa mig till de uppgifter jag i sådana situationer kan ställas inför. Hur det gick? Nja, jag ska göra första försöket  i kväll. Återkommer senare med rapport om resultat.

Om två veckor ska den tålmodiga sköterskan ringa mej för att höra om utfallet av behandlingen. En stor fyrkantig mojäng ska stå på sängbordet. ( Jag testar nu om jag minns vad hon sa.) En sladd ska från den gå till eluttaget. En slang ska sättas in i hålet på den "mask" med remmar runt huvudet som ska ta emot slangens luft och  , ja ,sen tror jag att det sköter  sig självt. Hahaha!

Utöver sjukhusbesöket gjorde jag pannbiffar och städade hela kylskåpet. Fortfarande säger jag:" Tack gode Gud för att jag orkade det här!!!". Jag är numera så tacksam för allt jag lyckas sköta själv.

Nu till dagen. Ibland händer det att jag vaknar på natten och får någons eller några personers namn in my mind. Då förstår jag att Gud vill att jag ska be för den eller dessa.
Det händer också på dagen. I dag fick jag en person att be för och fick för mig att jag skulle ägna en timme i bön för den personen. Mellan klockan tre och fyra. När den timmen var över fick jag ett nytt namn för nästa timme. Det faktum att jag nästan jämt är ensam gör att jag kan pyssla i köket som vanligt och högt prata med Gud.

Ett barnbarnsbarn fyller i dag 10 år och jag fick skjuts dit och som vanligt är det roligt med födelsedagar då jag får träffa både födelsedagsbarnet och en del av övriga familjen. I dag fyllde Gustav år och han hade fått en ny cykel som present. Han var på fotbollsträning och kom lagom hem till festen då han fick fler presenter innan samtliga slog sig ner vid bordet och blev bjudna på enormt god chiliconcarne med ris.
Tårtan till kaffet fotade jag så den ska ni få se, om allt funkar.

Fick innan jag åkte till Gustav ett telefonsamtal, som jag blev så tacksam för. Vissa kontakter betyder särskilt mycket och då blir jag glad för ett pling.

Mikael skjutsade mig hem. Jag har det så bra. Tidigare i dag ringde Sven och undrade om han skulle handla åt mej på Maxi men jag får ju förnödenheter då och då från dem alla fyra så jag sa att just nu har jag allt jag behöver. I kväll sålde Gustav (för fotbollslaget) små glasburkar med saffran så Kerstin köpte två och gav den ena till mej. Jag ska baka goda lussekatter. Nu har jag tre olika sorters saffran. Nu ska de testas!!!

Så tar dagen slut och jag ska börja läsa instruktionsboken om sömnapne'. Hahaha! Jag skrattar när jag tänker på hur jag ska lyckas med att få på "masken" och hur lång tid det kommer att ta. Önska mig lycka till!!!
Nu tackar jag Gud för allt gott han ger varje dag Han är så god och vi trivs så bra tillsammans!

GodNatt alla fina vänner! Sov Gott!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar