torsdag 17 november 2016

Onsdag 16 och torsdag 17 november 2016. Så mycket det händer på ett par dagar.

Vindstrappan är så bra och Tobias bär ner julgran och adventssaker.
I kväll ska jag skriva tidig blogg så  jag kan komma i säng i tid, som jag gärna vill men har så svårt för. "Nattuggla" har jag alltid varit.  Vet ej varför jag blev så'n.

Vi tar lite om onsdagen. Matgästen kom men behövde ej köra mig till träningen för jag tränade ju  på tisdagen..
Onsdagen användes till att baka saffranskransar och några d:o bullar,
Tänk så lite arbete det behövs för att man ska bli trött nu för tiden!
På kvällen kom Inga. Vi fikade med saffransbröd och pratade om våra liv. Vi är båda glada över att bo så nära varandra.

Torsdag i dag.Kom till insikt om veckans snara slut och att vi närmar oss advent. Alla jul och adventssaker på vinden. Bra hopfällbar trappa dit. Men ändå!  Vem fanns att be om hjälp? Det blev ett pling till Tobias.Kanske han kunde titta in på hemväg från skolan?
Fick svar. "Ledig i dag. Vill du jag ska komma på en gång?"
Kom gjorde han.  Ner med stegen till vinden! Nu bars det ner. Allt  både advent och jul. Det mesta brukar jag ta fram till advent. Lite grejer bärs ner till källaren och tas fram senare.

Varje år tänker jag att "nästa år ska jag minska ner pyntandet" men eftersom jag tar fram nästan allt, tom. julgranen till Advent, så får jag långt  och mysigt julfirande. Jag är också förtjust i tomtar och byter ut de fjorton fotografierna på barnbarnen i en hylla i köket och fyller den i stället med tomtar. Jag får ett och annat besök av de tjugofyra barnbarnsbarnen också och de tittar på alla tomtar varav en både kan gå och har en pingla i handen som han för lite oväsen med till barnens glädje. Jag köper fortfarande en tomte då och då.

Så klart var det roligare när barnen var små och även sedan de blivit vuxna och levde sina egna liv och  Georg kom hem med tåget. Han satte upp julstjärnor i fönstren och vi hjälptes åt med sista pyntet för att sedan sitta vid kakelugnen och njuta av adventsstämningen .

 Att sitta ensam vid "första adventskaffet" med saffranskrans och fruktkaka  är jag numera van vid och i kyrkan är det sedan så högtidligt att få höra "Gå Sion din konung att möta" och "Hosianna, Davids son, välsignad vare han ". Jag tänker på att Jesus hyllas av många fler än vanligt och det gläder mig. Jag är också glad för min egen del. Jag har så många omkring mig och vi har goda relationer, Något som jag är så tacksam för.

 Andra söndagen i advent är det fortsatta hyllningar för världens Frälsare. Då sjunger vi in julen på Stortorget med Nikolaikyrkan i bakgrunden. Vilken fest!
" O helga natt, O helga stund för världen osv. "För oss Han dödens smärta led." Förra året formligen "BLÅSTE" den festen bort. Finast är det när det är lagom temperatur och mycket snö.

För all del! Tro inte att jag ändrat uppfattning vad gäller snön. Det är bara " O helga nattkvällen" jag gillar den. Själv går jag inte dit i vilket fall som helst. Jag väntar till julens TV: Jag är alldeles för köldrädd för att gå dit, men tycker det är så mysigt att se det i TV:

Nu blev det tidig blogg i kväll. Bra för er som vill sova tidigt och bra för mej också!  Ha en fin kväll och Sov Gott alla mina vänner!
 Nu kom SMS från Elsemarie, pendlaren."I natt bor jag över i Katrineholm. Personalfest . Fest i morgon också." Olika avdelningar måhända. Ja hon har en hel vecka på sej att göra adventsfint. Värre för mej, som av misstag tjuvstartade och nu, genom samtal med systerdottern Lena i Göteborg, fått vetskap om att jag plötsligt fått svårt att hålla rätt på dagar. Så fick jag en hel vecka till skänks! Vad ska jag göra med den? Tänk så mycket jag ska hinna! För att inte tala om hur utsövd jag ska bli till Första Advent! Så kan det gå när man har mycket att tänka på! Nu ska jag sova. I morgon ska jag fika här eller på Vasa konditori med Annelie! Gläder mig åt det!

TACK bussiga Tobias! "Haha! DU hjälpte mej när jag var liten. Nu är det MIN tur att hjälpa dej,"sa han. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar