måndag 7 november 2016

Måndag7 november 2016.Telfonsamtal från en kär vän, som kommer hit ochfikar i morgon.

Isaks korg och leksak, som jag fick sy ihop ibland när Isak skakat om den!
I dag är det måndag. Betyder matgäst och träning.  Hujedamej så kallt det var i dag då jag gick hem från träningen. Hade jag inte haft matgästens bil att åka dit med så hade jag nog inte kommit iväg.
men har man väl gjort det så måste man ta sig hem och det gör jag helst till fots, tillsammans med min rullator.

Väl hemma fick jag ett telefonsamtal, som gjorde mig så glad. Efter det fikastund med Nerikes Allehanda i fåtöljen innan lite röj i köket tog vid. Elsemarie ringde och sa att hon just stigit av tåget i Örebro och satte på vantar. Vi pratade en stund och så frågade jag :"Var är du nu?" Hade förväntat mig ett svar att hon snart var hemma. "Jag håller på med att plocka ur diskmaskinen!"
Hjälp! Tänk när jag också hade lite fart i mej! Sorry, men jag blir nog lite avundsjuk.
Jag skulle stryka i dag men icke. Jag gör det helst en annan dag.

I alla fall ringde en systerdotter från Göteborg. Hon fyllde år i går och har ett par år kvar till pensionen. Jag hade ringt i går utan att få svar så nu var det roligt att få höra lite om hennes och makens framtidsplaner, så lovande!

Senare ringde en kär vän på besök i Örebro. I morgon kommer hon hit tillsammans med son och hans flickvän. Ser i min dagbok att hon var i Örebro för precis ett år sedan då trion också var här. Vi har många minnen från tiden hon bodde i Örebro. SÅ glad jag blev för chansen att åter få mötas.

Nu har kvällen snart tagit slut och så hann jag inte heller i kväll med att plocka fram något från forntiden. Vaknade i natt klockan fyra och kunde ej sova på ett par timmar men när jag väl somnat så var det en djup sömn ur vilken jag halvvaknade och kunde inte begripa var Georg var. Är han på resa,eller? Så funderade jag vidare. Men var inte han med hos Elsemarie? Just då blev jag helvaken och kom ihåg. Märkligt var det och kanske hade det något att göra med besöket vid graven. "Drömmar flyta som strömmar", heter det och man blir aldrig klok på varifrån de kommer.

I går var jag i källaren och letade efter något och där fanns Isaks korg och hans leksak. Då nyper det till i hjärtat, vill jag säga.
På onsdag ska den lilla röda bilen till bilprovningen och jag har ännu inte någon som kan hjälpa mig med att få den dit. Jag har tappat tron på mig själv som chaufför fast det KANSKE skulle gå.
Att köra bil och att cykla lär man väl EN gång och det räcker hela livet. Men reaktionsförmågan!!!

Nu säger jag GodNatt! Ska nog ta tag i ett och annat i morgon i alla fall! Sov Gott mina vänner!
I dag sa jag till Gud: "Jag ber dej om att hitta den lilla dammsugaren, som är borta!"
Fick direkt en ingivelse att gå till en garderob där den inte syntes och absolut inte borde vara. (Brådska och glömska!)  Jag hade slutat tänka på den så det kom som en överraskning, verkligen!
"Tack Gud, underbart!" Nu ska jag be om att hitta någon som kan hjälpa mej med bilen på onsdag.
 Gud har säkert någon! Starta bilen bör jag nog göra i morgon efter lång avställningstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar