tisdag 19 november 2013

Tisdag 19 november 2013. Blir nog allt i kväll.

Den nya dagen bjöd på 9 plusgrader. Ingen sol.
Min lillasyster fyller 79 år i dag så jag ringde och gratulerade och fick veta lite hur hon tänkte tillbringa dagen. Ringde även till min syster som jag nästan bor granne med. Det tar bara en kvart att gå dit.

Kom ju i söndags igång med att avlyssna gamla kassettband för att spara en del och slänga resten.
Det går ju att göra medan man håller på med något annat och Isak tycker om att ha ljud omkring sig.
Ett av banden, som jag efter första sidan var i beredskap att slänga, innehöll på sida nr två ett barnmöte där Elsemarie och Raquel (troligtvis i 6 eller 7 årsåldern) var ledare, sjöng och spelade, med Raquel som skicklig gitarrist."Barnen" fick frågor att svara på sedan de lyssnat till Bibelns berättelse om herdepojken David, som både slog Goliat och senare blev kung i Israel. Eftersom barnen var identiska med de båda ledarna blev svaren riktiga, även om barnens röster var lite pipiga, för NÅGON skillnad skulle det väl vara!

Jag har inte exakt koll på mina kassettband, så nu är jag glad att detta finns kvar och att jag även har inhandlat en apparat, som gör det möjligt att spela över från kassett till CD. Jag kan försäakra att det är roligt att lyssna till de små flickorna, som nu båda är mammor. Det var inte enda tillfället man njöt av att vara i deras sällskap. De hade möten för"vuxna" också och då var det tältmötena i Figeholm och Fårbo, som fick vara modell. Mormor tog med flickorna till tältet och sångerna "fastnade". På den tiden var det också självklart med söndagsskola och barnmöten. Åtminstone i våra kretsar. Som mamma är jag tacksam för det barnen fick lära sig där. Det förstärkte den tro som de fick, som en naturlig del hemma. Att mina föräldrar ägde en barnslig tro på Gud är det bästa jag fått med mig från barndomstiden.

Men dagen fortsatte och jag råkade hamna i källarens skrymslen. Där finns mycket som fångar mitt intresse och det tar tid. Hittade i alla fall EN bok, den som jag gick ner för att leta efter. Jag orkar inte "dra" den i kväll.

När jag åter var i köket kom jag på att bullarna visst börjar tryta. Tänkt och gjort. Medan vetedegen jäste bakade jag några "drömmar" och innan jag fick dem i ugnen kom Jonas för att fixa bläckpatronerna jag köpte i torsdags. Fortfarande spökar det nya modemet och är anledning till att jag varken kan scanna eller skriva ut. Men i morgon kommer det en ny sladd och då ska allt bli bra.

Allt jag nu berättat gör att jag bara vill EN sak. SOVA. Drömmar och bullar ser fina ut. Inte brända. Jag är så nöjd. Nu säger jag GodNatt till er alla, tidiga och sena läsare. Guds kärlek omsluter oss alla och därför kan vi vila tryggt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar