tisdag 12 november 2013

Liten blogg om en underbar kväll med Lotta tisdag 12 november 2013.

Plus fem tackar jag inte nej till. Bakade rågbullar. Plötsligt ringer det på dörren. Kerstin på väg hem från möte på jobbet, vars expedition finns i grannskapet tittade in för en pratstund och en kopp the.
Trevligt med oväntade besök också. Bara att röja undan diverse papper på köksbordet och allt är OK.
Kokade grönsakssoppa till kvällens besök.

Lotta, den tidigare omnämnda skolpastorn under Borensbergstiden, lämnades här av sin man som hade uppgifter i något av stadens områden under några timmar.
Lotta och Hans är numera bosatta i Uppsala. Att träffa "gamla" vänner är speciellt. Man bara hakar på i samma anda som gällde då man senast sågs.
På hemväg från skolan kom Elsemarie, som var lika glad som jag över att få träffa den forne skolpastorn från Motala som till en grupp samlade elever från skolans mellan och högstadium. De som önskade vara med i en kristen skolgrupp. Lotta påminde i kväll Elsemarie om sitt första besök hos gruppen. "Vad vill ni att jag ska göra?, frågade Lotta. Svaret blev:" Du behöver inte göra någonting." Jag har ju tidigare berättat om "Glad Ton" och deras ledaregenskaper och själva kärnan i den kristna skolgruppen var de som var ledare för "GladTon". Lotta blev dem dock till stor hjälp och ledde dem framåt med en fast och kärleksfull hand och var varje vecka välkommen. I början hade de träffarna hemma hos Lis och Lill.

Att i kväll få träffa Lotta och, mot slutet, även Hans blev till "en underbar, välsignad kväll," som Elsemarie, efter hemkomsten, i ett sms uttryckte det. Att tillsammans få bedja och prata om sin tro är fantastiskt. Guds närvaro så påtaglig.
Till kristna skolgruppen finns det stor anledning att återkomma.

Jag sov gott förra natten men timmen är sen och jag känner att hela jag längtar till sängen. Sov gott och var rädd om dej. "Du vet väl om att du är värdefull " var Lottas spcialsång minns jag och ger den vidare till oss alla! Sov gott! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar