lördag 2 november 2013

Allhelgonadagen 2 nov. 2013. Trädgårdsarbete.

Trädgårdsmästaren dök upp på förmiddagen. Nu blev löven räfsade. Trädgårdsmöblerna kom in i garaget, blomkrukorna likaså. Vi hjälptes åt med att få upp dynor till vinden. Det är alltid lika sorgligt när säsongen är slut för året, men samtidigt ser jag framför mig att det kommer en vår också nästa år om vi får leva och inte Jesus har hämtat oss.

Jag kokade potatis, tog fram köttbullar ur frysen, kokade god äppelkräm och plockade detta tillsammans med en flaska gräddmjölk i en korg och gick till min syster där vi åt tillsammans. Så roligt att ha henne i stan.
Resten av dagen gick åt till att förbereda morgondagens middag då jag får besök av två väninnor. Vi går till varandra emellanåt för att umgås i flera timmar då vi äter god mat och fikar, pratar och talar med Gud. Vi älskar dessa träffar. Jag hade slut på kakor så jag har bakat sådana i kväll. Efterrätten blir Pannacotta och står på altan för att stelna.

Känner det så vemodigt i kväll då TV och radio berättat om ett dubbelmord i Ljungsbro, som inte ligger så långt från Borensberg och där vi hade goda vänner på den tiden. En tonårspojke och en kvinna i 50årsåldern enligt preliminära uppgifter från polisen.Hade att gör med ett källarinbrott. Det är alltid lika tragiskt när sådant här händer.
Jag orkar inte koncentrera mig på "forntiden" i kväll utan tackar Gud för att Han finns till för oss alla och ber för de anhöriga till de mördade och för gärningsmannen som förmodligen inte mår bra när verkligheten hinner ifatt honom.

Förra helgen var jag i Göteborg på Ashram. Där sjöng vi" Tänk att få vara ett Guds barn! Tänk att få vila i Hans famn. Tänk att få vara viss att Han tar hand om mej. Tänk att få bo i Jesu namn!
Med denna sångstrof säger jag Godnatt till er alla och vi knäpper våra händer. "Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är! Amen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar