lördag 23 november 2013

Lördag 23 novembeer 2013.Solig, trevlig dag!

Solen kom men försvann. En plusgrad i morse och tre i kväll. Tårtan till Filip blev väl inte så vacker men ganska god. Elsemarie och Linn bakade lussekatter, saffranskrans och pepparkakor till det lilla födelsedagskalaset. Fint besök av fyraåriga Thea, som både bakade och åt av degen. Hon hade små formar med olika "motiv". Är det här en kantarell? frågade Linn. " Nej det är en svamp", kom svaret snabbt.
Själv fick jag besök av tre vänner, som planerat var. Vi hann med att prata en hel del och löste en del världsproblem. På vårt sätt.

Tyvärr är det fortfarande inte möjligt att scanna så foton uteblir. Jonas har det dock i tankarna och det bådar gott. Några nyheter har jag inte sett i dag men det är väl som i går. Oroshärdar lite här och var och kritik vad gäller EU, i vissa kretsar. Fortfarande ett elände för folket i Syrien, ett elände som dragit ut på tiden. De som kommer hit från det landet får uppehållstillstånd på direkten, om jag fattat rätt.
På Filippinerna gräver man massgravar efter Tyfonen som härjade där och tog många människors liv.
Många länder deltar i arbetet med att skaffa nödtorftig hjälp till de drabbade som överlevt. Mat, tält och medicin. Man kan nog inte föreställa sig hur fruktansvärt det är för så många människor.
Skönt att också en hel del svenskar finns på plats för att ge hjälp och mycket pengar har samlats in.

Nu är det alltså kväll och jag bara längtar till sängen.Önskar er alla en God Natt under Guds beskydd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar