onsdag 13 november 2013

Onsdag 13 nov. 2013. Åter till Fickdagboken. Nu 1980.

Dagen började med fem plusgrader och jag sov länge eftersom jag hade valt att gå hem till Isak för promenad i stället för att ha honom här. Jag gick dit frampå dagen för att sedan med buss åka till en väninna. Plötsligt kände jag mig som om någon förkylning var på gång. Ringde återbud och somnade sedan på soffan hos Isak. Gick hem och tänker om en stund inta sängen efter intagande av en alvedon.

När jag öppnar Fickdagboken för år 1980 ser jag att Georg, Elsemarie och jag år 1979, dagen före julafton åkte till Örebro där vi firade jul. Jag vill minnas att också Dagny var med. Vi bodde på "Fyren"i Vivalla, ungdomsgården där Ulla och Lennart jobbade med ungdomssamlingar i anslutning till Filadelfiaförsamlingens satsning på Vivalla och ett långsiktigt arbete där.
Vi började julafton hos Kerstin med familj med födelsedagskalas. Allesammans fortsatte sedan till Hovsta där det blev julaftonsfirande med julklappsutdelning. Georg, Dagny, Kerstin med make till midnattsmässa i Katolska kyrkan! Juldagen var vi alla tillsammans på "Fyren" där det fanns goda utrymmen. Vi åt kalkon och fikade med gott julbröd som bakats i Borensberg.
Annandagen är vi alla i Hovsta för födelsedagsfirande.Vi har i familjen tre "medlemmar" som fyller år i julhelgen, år efter år! År 1979 var året då våra två första barnbarn började i skolans första klass. Fortsättning följde!
Den 7 januari år 1980 åkte Georg och Dagny till Stockholm. Ny termin i skolan för Elsemarie och mig.

Så var det Elsemaries tur att fylla 13 år den 12 januari med fest för kompisar, Ulla, Lennart och Petter.
Ser att Gun och Maria var hos mig efter skolans slut den 17 januari. Ätit frasrulle och haft trevligt, står det. Nämner detta för det roliga är att vi tre ännu i dag träffas hos varandra någon gång varje år. Snart ska vi träffas här hos mej.

Den 18 januari står det:"Tjörnbron rasat efter båt kollision!" O, så hemskt!
Söndagen den 10 febr. står det:"Georg åkt tidigt på morgonen. Har så mycket att göra i Stockholm.
Elsemarie och jag tycker det är tomt när vi måste äta middag utan pappa!"
Besök av mamma och av Kerstin med familj på sportlovet. Den 27 åkte Georg till Jordanien, Egypten och Israel och stannade dryga två veckor. Ulla, Petter och Jonas kom några dagar.
Elsemarie och jag åkte till Örebro och hälsade på när Georg inte var hemma.
Georg kom åter till Sverige 14 mars och en vecka senare åkte han åter till Israel och stannade där över påskhelgen. Kom hem 8 april dagen efter annandagen.
Den 16 april var det dags för ny resa till Israel.Stannade där till den 29. Den 14 maj åkte Georg till Oberammergau med buss och en stor grupp resenärer.  Kom åter till Sverige den 22 maj. Då hade Dagny den 15 maj brutit lårbenet och Georg kunde hälsa på henne på sjukhuset när han kom till Stockholm.

Den 19 maj fick Fredrik och Martin en lillebror och Georg och jag vårt åttonde barnbarn. Några till skulle det bli. 

Kristna Skolgruppen åkte till olika kyrkor och kapell och sjöng på sammankomster av olika slag. Vi föräldrar ställde upp med bilskjuts.
Nu har det åter blivit kväll och jag avslutar med att säga godnatt. I morgon bittida kommer Isak och då ska jag vara vaken och i god form! Sov Gott  alla bloggläsare! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar