fredag 15 november 2013

Fredag 15 nov. 2013. Grattis på 90årsdagen min bror Helge!

Hurra! Hurra! Hurra! Min allra första lekkamrat, min bror Helge, fyller 90 år i dag.En fin dag önskar jag dig! Minns våra första år i Lugnet,där vi bodde till år 1931 då vi flyttade till Högskulla.Vår närmsta granne var familjen Östling i den stora gården Hasselås med flickorna Alfa, Olga Edina och Greta, som alla bodde hemma och hjälpte till på gården.Tant och farbror Östling, Selma och Viktor. Så roligt vi hade hos dem. Minns du korten längst ner i det stora skåpet i köket? Bilderböckerna vi fick i Söndagsskolan i Snarås? Tänk att två sådana böcker med inklistrade bilder med Bibliska motiv fick jag nyligen som gåva av en bekant. De är lika gamla som du och jag. Roligt att få dem och bli påmind om barnaåren. Kommer också ihåg limporna som bakades i stora ugnen och sedan under lång tid förvarades i rågbingen i den stora visthusboden. Jakthunden, tjuren,den stora trädgården med alla äppelträd. Vilken tillgång att få vara i Hasselås. Även sedan vi flyttade till Figeholm  var vi ibland där på somrarna.
Bäst av allt är att veta att Tant Östlings förböner för vår familj finns hos Gud och välsignelsen av dem har vi fortfarande nytta och glädje av. Gud svarar alltid på uppriktiga böner.

Någon läser säkert det här för dej när du nu har fått sämre syn. Ditt goda humör imponerar på mig. Att du fortfarande simmar 100 meter varje morgon och tränar. Stolt över dej. 
Ska försöka få med ett foto på vår familj i slutet av bloggen.
Hälsa alla du har omkring dig denna dag och njut av allt gott de gör för att du ska ha en fin födelsedag.
Jag kommer och hälsar på när du kommit åter till Svedala.

Nu till dagen som gått. Minsann , det blev plusgrader i dag också. Barnbarn med fru och deras två söner kom för att äta raggmunk, som utlovat var.
Senare besök av Ulla, som var ganska trött efter en jobbig vecka.Vi pratade skola och hade en hel del synpunkter på vad som är nödvändigt att lära sig redan i tvåan. Förr var det i tvåan  viktigast att eleven skulle lära sig läsa, skriva och räkna. Övriga ämnen Hembygdskunskap och Kristendom där alla roliga berättelser var intressanta och spännande, men slöjd, kemi ,fysik kom i senare årskurser och var roligt för eleverna att se fram emot att få lära sej senare. Dessutom talade alla elever svenska vilket inte är läget i dagens skola.
Lärare och sjuksköterskor är enligt min mening alldeles för snälla. Klagar inte. Bara jobbar på och accepterar att "det saknas resurser", när det i t.ex. skolan finns barn som inte får den hjälp de skulle behöva.

Jamen tänk, nu fick jag det sagt också. Ändå vet jag ju att ingen av mina bloggläsare kan göra något åt rådande situation inom skolvärlden. Men vi kan väl i alla fall skänka en gnutta medlidande med de utsatta, lärare och elever.

Kära nån! Nu försvann kvällen. Med denna annorlunda blogg önskar jag er en God Natt  och vi ser alla fram emot en fin men blåsig lördag. Sov gott! Hahaha, nu ska vi se hur det går med fotot jag ska försöka få med. Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är! Amen!


1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad roligt att läsa lite om Hasselås och Snarås. Jag är Olgas barnbarn och är uppvuxen i Vakthem.

    SvaraRadera