lördag 9 november 2013

Det är roligt nästan jämt! lördag 9 november 2013. Vad mer?

Jag är så trött på att  leta! Scannern funkar inte. Tycker att det blivit det ena med det andra sedan jag fick nytt modem. Vad som beror på vad vet jag inte heller.
Tobias gav mig utförliga instruktioner hur jag skulle föra över foton från kamera till bloggen men  jag hittar dem inte. Jag har ju tidigare scannat men tänkte att när den nu inte funkar så skulle jag fotografera av bilder och föra över. Men hur var det nu man gjorde? Och var har jag lagt papperet med instruktionerna? Letandet gav inget resultat.

I går skrev jag om "TIGRARNA" och lite mer. Det finns mycket mer att berätta om de företagsamma elever som skolan begåvats med denna tid och till dessa återkommer jag, men tror att jag måste ta vid i mina små anteckningar från sommaren 1979. Hur livet fortsätter efter Glad Tons ledarläger.

Sista veckan i juni var Mikael hos oss. Den 29 skjutsade vi honom till Örebro, där mamma Kerstin bjöd på middag. Vi hade husvagnen med oss och påbörjade några dagars semester. Parkerade på en plats utanför Uddevalla för att nästa dag besöka graven där.
Ännu en gång tog vi oss till Ljungskile där vi på lördagskvällen deltog i "Sommarkyrkan". Trevligt, som alltid. På söndagen åkte Georg och jag in till Uddevalla på gudstjänst i den församling där Georgs far en gång var pastor. Elsemarie med sin kompis Helena, stannade hemma och lekte med Barbiedockorna.På måndagskvällen till Sundsviks ungdomsgård där en mycket känd dubbelkvartett från USA, sjöng så jag aldrig kan glömma det. Har nyss letat efter kassettbandet utan att finna det, så jag kan ej namnet på gruppen.
Nästa dag hade de kvällskonsert i Trollhättan. Då åkte vi dit. Helena och Elsemarie var förtjusta och  fick också tillfälle att prata med dem efter konserten.
Efter en dryg vecka med mycket sol och bad kom vi åter till Borensberg.
Någon dag senare åkte Elsemarie och jag till Östgötagården där "Stråkfamiljen" fortsatte år efter år men nu utan Georg som lägerchef. Han drog iväg med husvagnen och oss till Rimforsa och fortsatte sedan till Stockholm och nya jobbet där.
Elsemarie och jag bodde i husvagnen på Östgötagården.  På fredagen kom Sven och Maria och hämtade den, för att åka på en liten semester med sina pojkar. Vi flyttade in i logement sista natten.
Ulla,Lennart och Petter var med på "Stråkfamiljen." Både Ulla och Elsemarie spelade nyckelharpa tillsammans med de andra, som blivit allt fler med åren. Kravet för att få vara med på lägret var att NÅGON i familjen skulle spela ett instrument, helst stråk. Det var mycket uppskattat. Priset var lågt och hela familjen hade möjlighet till en trivsam vecka med god mat, sol och bad Jag har tidigare berättat om allt roligt som hände där.

När lägret den 15 juli avslutades åkte Ulla med familj till Mormor i Högskulla där de bodde i tvättstugan som de gjort om till en enkel sommarstuga, några kvadratmeter stor.Naturligtvis stekte de all fisk som Lennart tog upp ur Östersjön, hos mormor och hade mysigt tillsammans med henne.
I Borensberg hade Kerstin med familj bott i vårt hus under veckan och "rått" sig själva.
Någon dag efter lägrets slut åkte Helena och Elsemarie nattåg till Norrland, till Helenas farmor och farfar. Deras "fäder" var med och såg till att allt funkade vid avresan.
Efter en vecka borta kom flickorna tillbaka och hänmtades i Linköping av oss mammor.
Samma dag åkte flickorna på Söndagsskolhajk. Full rulle som vanligt!
Georg och jag åkte den 28 till Hörningsnäs där det efter alla år nu var auktion, sedan Folke som den siste av de "hemmavarande" avlidit.Mycket folk var där och det tog hela dagen i anspråk. Vi åkte hem till Borensberg på kvällen tillsammans med en del prylar.

Efter tre veckors semester kom Sven och Maria åter med husvagnen. Dagen efter var det  Kerstin med man och tre pojkar som tog vagnen i besittning för en liten semestertripp. Sven och Maria tog barnen och Elsemarie med sig till Kolmården för att titta på alla djuren där. 
Jag åkte hem till mamma där jag stannade några dagar. Elsemarie på läger igen.
Lördagen den 11 augusti var en stor dag då vår vän, skolpastor Lotta Johansson, i Stockholm skulle gifta sig med pastor Hans Sundberg. Georg, jag, Elsemarie och Gunnel var bjudna till bröllopet. Lotta hade under sin tid i Motala gästat oss många gånger och den vänskap som då uppstod är fortfarande lika varm. Vi ses ibland och har dessemellan telefonkontakt.
Vi fick i samband därmed tillfälle att hälsa på hos Georgs yngste bror i hans sommarstuga, Ingeborg, farfars efterlämnade hustru och vännen Dagny där vi bodde.
Hemkomna till Borensberg deltog vi i Bröd till Brödersammanträde hos pastorn, tillsammans med missionärsparet Marita och Weine Widar. Intressant möte, som jag ännu kan minnas.

Nästa dag,onsdag, till Örebro för blåbärsplockning."Passa in tiden bättre nästa år", står det i anteckningarna, vad jag nu menade med det. Skörden blev i alla fall 70 liter.
Fredagen Salems församlingshelg på Östgötagården. Tog med husvagnen för att en stor barnfamilj skulle få bo i den för att få vara lite för sig själva. På vägen dit blev vi prejade av en buss i hög hastighet och kom då att köra  på en stillastående bil framför oss.Två ambulanser och en polisbil kom men fick snabbt återvända. Bärgningsbilen kom och körde bilen till verkstad och husvagnen till Östgötagården, om jag minns rätt.

På söndagen var det dopförrättning i sjön, i strålande sol.Georg tog tåget till Stockholm.Rosa och Harry, våra vänner, drog hem husvagnen till Borensberg.

Onsdagen 29 augusti kom, traditionsenligt, zigenarna med sina husvagnar, som de ställde upp i ekbacken mitt emot vårt hus. Marknaden på lördagen var anledningen. Hos oss hämtade de vatten och det fick de så gärna. På söndagen hade vi i församlingen servering av soppa i skolans stora matsal. Inkomsten av detta gick oavkortat till Bröd till Bröderinsamlingen.

Ja, så här fortsatte livet för vår lilla familj. Vi var friska, unga och starka. Alla tre i full verksamhet. 
 Tacksam för denna dag tänker jag nu gå till nattens vila. Ta hand om er och kom ihåg att Guds kärlek till oss aldrig kan ta slut. Sov gott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar