tisdag 16 juli 2013

Vilsam tisdag 2013. Kort blogg om dagen som svunnit.

Örebromissionens Predikantkör på 1970talet.
Här är Predikantkören på Hjälmargården och övar. Det blev inte så ofta för körmedlemmarna var ju spridda ut över landet, men hade väldigt trivsamt och gemytligt när de mötte upp och sjöng på konferenser och årsmöten. Ibland på en kortare turne', som den veckan de bodde hos oss på Östgötagården 1974,övade och reste runt till närbelägna församlingar och kyrkor. O, vilken sång de presterade! Jag lyssnar ibland till gamla inspelningar. Georg var, som jag tidigare nämnt under några år ordförande och Bengt Gårsjö dirigent.Senare fanns också vår son Sven med som pianist.

Nu till dagen som snart tar slut. Har haft så lugnt och skönt. Var i morse på väg till träning men kände mig plötsligt svag i ena benet så jag vände hemåt igen.Ogräsupptagningen i går kanhända?
Ringde min vän trädgårdsmästaren som lovat komma denna vecka men som, till synes, dragit på semester till främmande land och inte svarar i telefon, vilket han annars alltid gör. Missuppfattning oss emellan!

Jag är lite bortskämd med att alltid få hjälp med gräsklippning. Nu gick jag ut på Facebook med mitt bekymmer. Inom en halv timme hade jag tre erbjudanden om hjälp. En kom med gräsklippare i bilen,fick lite kaffe och bullar, klippte gräset i en handvändning och drog hemåt för att sova. Han har långa arbetsdagar. Tacksam vinkade jag av honom. Nu har jag övriga erbjudanden kvar till morgondagen. Känner mig så priviligierad. Så snälla människor det finns!

Hade gärna velat skriva mer om år 1977 men inser att jag ej bör ge mig in på detta i kväll så därför säger jag GodNatt nu. Jag har en del kvar att göra också. Sov Gott! Gud är god! Och sviker aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar