fredag 5 juli 2013

Fredag 5 juli 2013. Solig dag.Isak här.

Här har gänget kommit i arla morgonstund för att uppvakta 50åringen.
På Skolgatan på väg till nr 8 och Georgs 50årsdag.
I kväll börjar jag tidigt  med bloggen för nu är jag inte ensam om att bestämma sovtid. Vid halv tiotiden börjar han titta på mej och gå lite runt på golvet. Jag vet! Nu är det dags att sova! Egentligen gillar jag det för det är bra att somna i tid, vilket jag alltid haft svårt för, kvällsmänniska, som jag är.

Klockan fem i morse åkte husse, matte och yngste sonen tillsammans med ett par vänner till Toscana för välbehövlig semester.Storebror är hemma men jobbar oregelbundna tider och vi ska dela upp tiden med Isak så att det blir bra för oss alla tre.
En dotter kom nyss tillbaka från sommarhuset i Skåne tillsammans med man och två barnbarn, som fått egen tid med farmor och farfar. Dotter nummer tre är långt upp i norr med sin man och sonen ska snart med fru och dotter åka till London. Skönt att de tar vara på tiden då de kan njuta av det som bjuds av livets goda.
 Själv ser jag fram emot en vecka i Småland tillsammans med ett antal människor jag ska träffa för första gången och några andra, mångåriga vänner. Spännande!

I TV visas bilder från Egypten där bråket fortsätter och människor blir skadade och dödade: Så hemskt att det inte blir slut på eländet.
Isak och jag har haft en skön dag men jag tar det alldeles för lugnt. Tror nu på allvar att jag blivit lat. Har bakat två mjuka pepparkakor. Allt jag gjort i dag fast jag har så mycket att ta itu med. Jag är trött så fort jag ska göra något vettigt. Vill bara göra det som är roligt. Nu blev det sagt! " Du har gjort ditt", säger de snälla människorna, men jag vill ha energi och arbetslust och i väntan på detta bakar jag och bloggar, för det tycker jag är roligt.

Vi går tillbaka till år 1976 och Borensberg. Efter ungdomslägret var det dags för oss att ha ledigt någon vecka men Georgs förestående 50årsdag gjorde att vi koncentrerade oss på att få någorlunda klart i huset och använde all tid till detta. Tyvärr var det svårt att hitta lämplig lokal för festen, men vi fick ta den som stod till buds och det kom vänner från olika håll för att fira Georg. Från Stockholm kom Georgs syskon, vår vän Dagny (mannen var fortfarande kvar på sjukhuset efter olyckan med permobilen långt tidigare). Från Småland kom mamma och mina syskon.
Georg var ordförande i Örebromissionens predikantkör   och hade dessutom ett flertal uppdrag i andra styrelser och förbund, så det blev många besök hela dagen innan festen på kvällen i hyrd lokal. Naturligtvis kom våra barn med familjer från Örebro,barnbarnens antal nu, fyra.
Firandet började på natten då ett gäng ungdomar från Linköping klockan 24.00 kom instormande. Fortsatte i tidig morgon med ett gäng,iklädda pyjamas och en del med papiljotter i håret, så roliga.  Vi brukade alltid hitta på något spex till jämna födelsedagar.Poeter,musiker och duktiga sångare ingick. Vi var flera  familjer
med barn i ungefär samma ålder, som roade oss på olika sätt vid uppvaktningar. På mina inlagda foton ser ni vad det gick ut på denna augustidag.Hade möjligen att  göra med att alla visste om att han var så morgonpigg. "Uppe med tuppen!"

Nu har Isak tröttnat på att vänta och anfaller mig mer eller mindre så därför måste jag hastigt avsluta. Sov gott ni all precis som Isak och jag ska göra. Allt gott till er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar