lördag 13 juli 2013

Överraskningslördag 13 juli 2013. Lite från år 1977.

För ovanlighetens skull hade jag fått beställning på bullar av dottern, som skulle få besök senare i veckan. Innan bullbaket startade så gick jag ut och vattnade i trädgården tills grannen upplyste mig om att det ska bli regn natten till söndag. Hängde ut tvätten som torkade i solen.

Bullarna blev goda och inte brända. En sorts kakor gick samma väg. Ett telefonsamtal från Linn i Växjö gjorde mej glad, som alltid. Jag mår bra av att höra hennes röst och därför är det fest varje gång hon ringer. Hon jobbar väldigt mycket så tiden vill inte alltid räcka till för allt.

Sonen ringde och inbjöd till middag i Hovsta. Hämtades av ett barnbarn och fick träffa ytterligare barnbarn och barnbarnsbarn tillsammans med farfar och farmor. Ack vad tiden går! Tycker inte det var länge sedan våra barn och barnbarn gästade oss emellanåt. Nu har tiden runnit iväg och kommer att så göra och äldst är jag. Roligt är det i alla fall att få träffas så här spontant någon gång emellanåt.

Dagen har varit varm och skön och till stor glädje för mänskligheten i denna del av världen.

Men nu till år 1977 och sommarens läger på Östgötagården. "Stråkfamiljen" blev årets höjdpunkt. Tillkomsten av detta, som sedan återkom varje sommar i 30 års tid,berodde på Georg. Han gick på "Gården" och tänkte på hur det i församlingarna utöver landet fanns något som hette strängmusik och där det fanns ett fåtal som spelade stråkinstrument. Tänk så roligt om dessa kunde få spela tillsammans med flera.Sina tankar delade han med dirigenten i Örebromissionens Predikantkör, som var musiklärare liksom sin bror.Den ena boende i Norrköping, den andre i Örebro. Det blev napp och tillsammans planerade de för det första stråkfamiljslägret. Meningen var att var och en skulle kunna ta sin familj med sig.Det blev från början succe´.Bengt och Kurt Gårsjö, de båda musiklärarna  hade elever som var intresserade. Någon annons i en tidning gjorde att andra från olika delar av landet ville vara med.Det här var ett strålande tillfälle för familjer att få en vecka tillsammans. Priset för veckan var väldigt lågt för att alla skulle kunna vara med. Redan första året var vi ett 60 tal deltagare.
Från första året minns jag bäst ett äldre par från Uppsala. Båda spelade nyckelharpa och tillsammans med alla andra stråkar så blev det en härlig orkester. På förmiddagarna övades det medan de som inte spelade hade en samling med samtal kring bibeln eller ett samtalsämne av något slag. Andra passade på att bada i den närbelägna sjön Åsunden med sitt fina badvatten.
Jag får nog berätta lite mer om detta läger i min nästa blogg eftersom jag nu får  besök av Jon Blund och det vill jag inte missa. Därför önskar jag nu er alla en God Natt med vackra drömmar. Natti! Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar