söndag 7 juli 2013

Hundar blir jag aldrig klok på! Söndag 7 juli 2013..

Söndagsmorgon. Klockan 5.10. Jag sover gott när en sträv tass slår mig på armen. Men Isak!
På med morgonrocken och ut. Han vill förstås kissa. Det var snart över. Jag bestämmer mig för att sova lite till, om det nu går att somna om. Till slut somnade jag.
Ett par vänner hade önskat få låna min morris för att hämta en volvo, som fanns i Stock holm. Efter viss tvekan lovade jag, men berättade att bilen saknade underrede och att den i flera år haft körförbud. De lät sig ej avskräckas. Volvon måste på något sätt bogseras till Örebro så...
Just som jag skulle säga att om de blev stoppade av polisen för körförbudet så fick de själva stå för böterna, så var de plötsligt borta. En tass klappade,  mig på armen och jag vaknade upp ur den hemska väntan på vännernas och bilarnas återkomst.

Lycklig och glad skuttade jag ur sängen för att gå nästa kisspromenad. Nu tittande bort mot gräsmattan, där förmodligen jag aldrig mer kommer att få se en uteliggare.Hahaha!!!

Innan jag återvände till sängen gjorde jag en stor portion mat åt Isak eftersom han verkade vara hungrig, fast jag trott att han var kissnödig och det var fel tid för mat. Hur gick det? Jo jag somnade efter en stund utan tanke på Isak. Själv vaknade jag klockan elva, Isak klockan tolv.

Till lunch kom dotter och måg som varit i Norrland, samt Filip, som är kvar i Örebro och jobbar, med tanke på höstens studier. Hans syster Linn sommarjobbar i Växjö. Studieåren har sina baksidor men de får ett gott slut och då är de mödan värda.
Isak har fått ny hundmat. Kulor som i dag blandades med fläskfile i små bitar. På menyn i dag fanns också rådjur. Märkligt är att om jag klipper detta kött i bitar vägrar han att äta. Om jag ger honom en hel bit skuttar han omkring den först och grymtar eller småskäller lite  för att i nästa stund rusa fram och ta den. Kan han känna av att det rör sig om vilt och jägarinstinkten visar sig? I morgon ska han få kycklingfile, älsklingsrätten!Blandad med kulor förstås. Filip  ska  äta här efter jobbet och tar då en långpromenad med Isak.Filip vill också ha kycklingfile´.

Innan jag hann ta itu med disken ringde det på dörren. Det var min vän, som jag träffade första gången på bussen för en tid sedan. Så roligt med spontana besök. Båda tycker att det var kul sätt att få första kontakten på en buss.
Nyss ringde Kerstin, som är ute på nätet och kollar lite om mammas mor och syskon.Vi ska i sommar åka till mormors grav i Dalarna, jag och döttrarna.
Fick tidigare i dag sms från ett barnbarn." Är du hemma det här datumet då vi kommer till stan?" Snart ska jag åka och bese de senast ankomna barnbarnsbarnen.Jag har så mycket att vara tacksam för!Så många som bryr sig. Men nu är det dags att ta hand om disken innan Isak proffsar på att vi ska sova.
En God Natt önskar jag er alla. Nu somnar vi i frid och förtröstan på en god Gud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar