lördag 6 juli 2013

En del dagar är skönare än andra.Lördag 6 juli 2013.

50åringen med sin fru augusti 1976.Skolgatan,Borensberg
 Altan utanför det stora köket,som varit cafe blev klar lagom till Georgs 50årsdag. Som vanligt ställde vänner upp och hjälpte oss.
Nyss satte jag mig vid datorn och skulle kolla om det var något på radion att lyssna till medan jag skriver.Tryckte på knappen och just då hör jag "Där björkarna susa sin milda sommarsång". Jag blir alltid rörd då jag hör den, beroende på att den sjöngs på vårt bröllop 21 augusti
1948. Snabbt letade jag fram detta foto där vi står tillsammans på altan och äntligen kan se ett slut på en lång och bökig tid.Nu kan också vi börja leva ett normalt liv igen.
T.o.m. teglet fanns på plats. Det hade länge legat utanför i en hög på marken.När det gäller detta ska jag vid ett senare tillfälle berätta en erfarenhet av Guds påhittighet och Hans absoluta vilja att hjälpa när vi litar på Honom.
Första lördagen i september var det i Borensberg Husbyfjölsmarknad. Några dagar före kom ett antal zigenare och ställde sina husvagnar i ekbacken mitt emot vårt hus. Till oss kom de för att hämta vatten. Marknaden var en stor händelse i samhället och mycket folk i rörelse. Hos oss bjöds vänner på mat och kaffe.
Den 30 sept. står det i min fickkalender  "lilla Magnus född klockan 24.03." Nu hade vi fem barnbarn. Samma dag kom Sven och Maria på väg till körledarsamling i Rimforsa och vi var barnvakt.
En vecka senare åkte Elsemarie och jag till Örebro för att se det nytillkomna barnbarnet. Vi stannade hos dem ett par dagar. På söndagen var vi med pojkarna till söndagsskolan och åkte sedan hem.
 
Det ser ut som om Georg var på någon längre resa för i mina anteckningar står det ej om honom större delen av september.
Den 13 oktober står det att "Georg kommit hem från Am.,Vilket kan betyda Amman eller Amerika och att vi samma dag åkte till Örebro då Kerstin fyllde 25 år och vi alla var samlade där.Jag tror att Georg varit i Amerika med predikantkören.(Enl. brev, som jag efter Georgs död flera år senare fick från dirigenten står det bl.a.  att Amerikaresan kunde ej ha genomförts utan Georgs insatser.) Gott att höra för en nybliven änka , som suger åt sig allt gott som sägs om den man förlorat.

Hösten fortsatte för min del med jobb i skolan, studiecirklar, bokförsäljning, samla in Bröd till Bröderbössor tillsammans med andra församlingsmedlemmar. Ta emot gäster,dag, kvällar och ibland nätter. Men både Georg och jag var i våra bästa år och orkade hålla igång.

Julen kom också detta år. Georg hämtade på sjukhuset i Motala hjälpmedel för Henrys räkning så att han kunde vara med hos oss över juldagarna. Tror att de kom med färdtjänst detta år, annars brukade Georg hämta dem med vår bil.Besök av barnen var självklart i helgerna.

Men nu är det i dag, en strålande sommardag. Stillhet över området, mer än vanligt. Isak stannade kvar här för Filip blev "inringd" att jobba också i dag. Han var den tjuguförste de ringde till och han tyckte inte att han kunde neka även om väl en sådan vacker dag inbjuder till det.
Här började dagen ganska lustigt men Isak har väntat länge nog på att vi ska sova, så jag får nog avsluta för i dag så jag får berätta om dagens början i morgon. Sov gott och dröm vackra drömmar. Gud är god.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar