måndag 13 maj 2013

Träning, måndag 13 maj 2013. Lite från år 1974.

                                                                 Följ med på resan!
       Ska berätta lite om vad man på den tiden fick när man anmälde sig till en sådan här resa.
15 dagar incl. resdagar.Helpension. Bra hotell. Incl. samtliga utfärder.7 nätter i Jerusalem, Tiberias 4 nätter, 3 nätter i Nathanya. Utfärd med buss till Östra Jerusalem, Oljeberget Getsemane, Kidrons dal, Kaifas hus, där Petrus förnekade Jesus, Sions berg med Nattvardssalen. Besök i Modellstaden med modell av staden som den såg ut på Jesu tid.Synagogan i Hadassah-sjukhuset där de 12 stora färgsprakande glasfönstren av konstnären Marc Chagall finns att beskåda, YadVashem (Minnenas hus med påminnelse om de 6000 judar som dödades under andra världskriget) Knesset och Museet där Dödahavsrullarna förvaras.
På Tempelplatsen den praktfulla Klippmosken med sin guldkupol och i dess närhet Al Aqsamosken med sin silverkupol. Klagomuren, Via Dolorosa,Gravkyrkan, Trädgårdsgraven (Gordons Golgata), staden Jeriko, med utgrävningar, där man funnit 10.000 år gamla murar. Betlehem med födelsekyrkan, 1.700 år gammal och en av de äldsta kyrkorna i hela kristenheten. Byggd över den grotta, där enligt traditionen, Jesus föddes.

Vidare till Döda Havet, ca 400 meter under havsytan. Qumran, där man i en grotta fann Dödahavsrullarna.
Massadaklippan,400 meter upp i höjden, färd upp med linbana.
Besök i Nablus ( Sykar), där Jesus talade med den samariska kvinnan (.Brunnen 30 meter djup). Megiddo, kullen, där man under årtusenden byggt 23 städer, den ena ovanpå ruinerna av den andra.
Nasaret, Tabor(förklaringsberget).
(Minns ej om jag tidigare berättat om mitt eget första besök då Georg och jag ensamma var på Tabor. Så överväldigande, mäktigt med munken spelande på orgeln i den vackra kyrkan.Ett minne för alltid!)
Med båt från Tiberias över Genesaret till kibbutzen Ein Gev. Saligprisningarnas berg, där Jesus höll sin bergspredikan. En del av alla utflyktsmål! Pris 2.350 kr för denna resa.Men OK, det var år 1974!

Nu drog jag iväg och antagligen är det jag själv, som har mest glädje av detta inlägg.Det kändes som om jag var där igen. 
  Georg tröttnade aldrig på att för den ena gruppen efter den andra berätta om de heliga platserna. Han hade, så länge han levde, varje år resor dit, sedan sin första resa 1968 om jag minns rätt.
Nu blev det ingen husflytt i dag heller, men den kommer, lita på mej! Till er som orkat läsa så här långt säger jag: "Ha en skön fortsättning på kvällen och sov gott!"



Som synes av rubriken var jag i dag på träning. Eftermiddagskaffe tillsammans med min syster hemma hos mig.
Eftersom jag ännu ej fått tidningen från Motala,så får husflytten anstå och jag har nu helt oplanerat pratat mig trött på gamla minnen i kombination med presentation av en resebroschyr. Så det kan bli! Ha en skön kväll!                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar