tisdag 28 maj 2013

i DAG BEGRAVNING. Tisdag 28 maj 2013. Kanske lite från forna dar.

Ja i dag har jag varit på begravning i Filadelfiakyrkan. Jag tog en promenad dit. Det tar ca 40 minuter och alltså lagom lång sträcka att gå i min ålder.Vi tog farväl av Margit Karlsson, Lennarts mamma, Ullas svärmor.
 Sönerna talade om betydelsen av att ha fått växa upp i en trygg familj. Andra talade om vad Margit och Kurt betytt för dem på många sätt.Ett öppet hem dit den enskilda människan kunde gå och känna sig hemma. Åter poängterades den stora betydelsen av att Margit och Kurt levde sina liv i gemenskap med sin Gud och var förebedjare för många, som behövde Guds hjälp.Så gott att höra.
Det som är bra med en sådan här begravning är att man får träffa "släkten." Margit var farmor och jag mormor till samma barnbarn. Särskilt roligt att träffa de två som numera bor i Stockholm och som inte så ofta är här.
 Fick skjuts hem. En liten önskan pr telefon  från Tobias, som har tandställning och av tandläkaren uppmanats att inte äta kött, som kan fastna. Pannkakor går bra.Föräldrarna spelade och sjöng på begravningen men sedan åter till sina jobb,som pågår också i kväll."Skulle jag kunna?" Så klart att mormor gräddar några pannkakor för avhämtning en stund senare. En stor kram, som tack tog jag tacksamt emot innan han cyklade iväg.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så kunde vi ta en veckas semester efter alla aktiviteter på Östgötagården.
Vi åkte till Sälen några dagar. Vandrade i skogen, på fjället, spelade medhavda spel,latade oss och åkte sedan till Örebro, via Lesjöfors, där vi hann med att besöka några vänner från den tid vi bodde där.
 I Örebro firade vi Georgs födelsedag, ett par dagar för tidigt,innan vi återvände till Borensberg, där hantverkarna sedan några dagar börjat sitt arbete inomhus.

Om ni visste hur ljuvligt det doftar från mina liljekonvaljer.Ska ge dem nytt vatten och hoppas att de ska stå friska länge,länge! Men kvällen är här och jag har en del kvar att göra innan jag får sova.
Är så tacksam för dagen som gått, för den ljusa,hoppfulla begravningen, för barnbarnens sång och spel, för vissheten att vi en dag ska mötas hemma hos Gud. För nåden att Han leder oss och är med oss varje dag!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar