lördag 18 maj 2013

En tur på stan lördag 18 maj 2013. Lite husflytt mm 1974.

Detta är foto nummer 2. Det finns film också men det är väl omöjligt att föra över på bloggen, förmodar jag.

Men nu till dagen i dag. Pingstafton 2013. Det är ingen riktig helg sedan annandagen togs bort, men pingst är det ändå.
Jag slöade hela förmiddagen men kom till slut iväg till bussen, som tog mig till centrum. Claes Olsson,Cityhallen,Guldfynd, Teknik,Hälsokost fick besök och det hela avslutades med besök på Vasa Konditori för en kopp kaffe och gott bröd.
Den stora affären gjorde jag på Teknik med inköp av en telefon i st. f. den utslitna. En trevlig affärsföreståndare ingav förtroende, så jag accepterade den han rekommenderade och jag känner mig så nöjd.Nej ingen ny mobil! Min lilla Nokia duger att smsa och ringa med så den får duga så länge. Jag kan skicka bilder på FB med min IPad om jag vill.
På Hälsokost köpte jag Blutsaft, som innehåller järn. Min noggranna, fantastiska läkare på Vårdcentralen är ej alltid nöjd med blodvärdet,så nu ska jag ta en kur igen, så får vi se om hon blir nöjd. Så tacksam för att få ha så bra läkare och att jag  får ha henne tid efter tid.

Någon Motalatidning har jag ej fått ännu. Kanske ska ringa dit och påminna.
Som jag berättade i min blogg 6 maj så flyttade vi från cafe'huset till en tillfällig lägenhet i början av april och bodde kvar där till den 17 juni då vi kunde flytta tillbaka och ta itu med ombyggnaden inomhus.
Under den tiden hade vi en hel del att sköta om på Östgötagården. Örbromissionens predikantkör var ute på "turne" i Östergötland några dagar och hade Gården som bas. Jag ansvarade för maten och de bodde i logementen eftersom inga läger ännu börjat. Under de dagarna passade jag på att använda en del tid till att baka för egen del med tanke på ett förestående bröllop i början av juni. Den stora degmaskinen och utrymmena i köket var en stor tillgång. Plats fanns i frysboxarna så jag bakade och bakade!

Jag frestas att dra de datum som finns i min fickdagbok för att känna tillfredsställelsen över att en gång ha haft så mycket energi. Flexibilitet är jag född med, tror jag.
2 maj till Ögg.Kväll i Kisa.3 och 4 maj kurs. Jag fixar mat.5 maj till Örebro för uppvaktning av Fil. Kand. Arja T.Bråkig var hon men läshuvud hade hon.Åter till Borensberg. Den 8 maj besök av "farbror" Harry  och två andra personer med anledning av att hans fru Magda avlidit och han ville att Georg skulle sköta jordfästningen. Den 11 maj åkte jag med barnkören "UngaRöster",Borensberg, till Hjälmargården över helgen. Stor körsammandragning! Därifrån till Örebro den 12 maj till Ullas och Lennarts lysningskalas hos Lennarts föräldrar.13 och 14 maj jobbade jag i skolan, Borensberg. 15 maj till Figeholm för att fira mammas 75årsdag den 16.Alla hemma utom IngaBritta.På kvällen hade mamma kalas i Vilohemmet(där vi som barn fick jobba en del) och vi var 34 personer. Efterkalasen hos mor var sedan många och pågick i flera dagar.

17 maj predikantkören anlänt till Östgötagården. Jag ansvarig för maten.(se ovan!) 22maj, lilla Fredrik kommit till Ögg för att vara hos oss medan Sven och Maria är på strängmusikresa i Norrland.
23 Predikantkörens avslutning. Georg hem till Borensberg. Fredrik och jag till Småland, där Elsemarie finns.

25 Fredrik, Elsemarie och jag åter till Borensberg. 27 maj till Oskarshamn för gravsättning av Magdas urna.Vid detta tillfälle var Georg upptagen på annat håll så jag var ensam tillsammans med Magdas kusin och hans fru. Magda hade sina rötter i Oskarshamn.
Skjutsade Harry till Linköping, där han tog tåget hem till Stockholm.
ÖMs Pingstkonferens på Östgötagården. Örebro hade ansvaret!Elsemarie till Figeholm via Växjö Jag åkte till Borensberg för att i lugn och ro i vår tillfälliga lägenhet få sy klänningen till bröllopet. Tyg från Jerusalem. Tog två dagar! 3 juni annandagen till Ögg där Georg varit med hela helgen. Städade efter konferensen.
Nästa inlägg blir det bröllop. Till dess önskar jag er en god natt och dito dag.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar