söndag 26 maj 2013

Morsdagsfirande hos dotter och måg 26 maj 2013. Gudstjänst i litet format.

Nu har jag ej skrivit sedan i tisdags. Nu är det söndag kväll och jag ska berätta om helgen. Åkte i fredags med Lennart till Hjortkvarn för att fira Mors Dag.
På lördagen var vädret härligt och vi  fikade samt   åt mat utomhus. Det är sällan jag gör det eftersom jag oftast äter ensam och det är inte lika roligt. Jag vill ha någon att dela "myset" med så nu var vi tre som njöt tillsammans. Vi handlade i den nyrustade butiken i samhället och tog det lugnt hela dagen.Träffade i affären ett par ungdomar som samlade namn på en lista, med anledning av att kommunen står i begrepp att stänga skolan, då elevantalet anses vara för litet. Hela bygden kämpar för att få ha skolan kvar med tanke på att det blir långa skolresor för eleverna och särskilt jobbigt för de yngsta, som nu är mycket oroliga för hur utgången blir då det slutgiltiga beslutet i morgon skall tas.Partierna i kommunen är i två läger och det ser mörkt ut. Jag hade gärna skrivit på men man måste tillhöra Hallsbergs kommun för att få göra det när det gäller förslag till folkomröstning. Föräldraföreningen har kämpat tappert för barnens bästa och visat hur liten besparingen blir om skolan läggs ner men ibland verkar det som om medlemmar i  ett parti inte vågar säga emot även om de egentligen skulle vilja.

I dag är det Mors Dag. Jag vaknade tidigt och stod färdigklädd i mitt rum när Ulla kom in med en jättestor bukett nyplockade, ljuvligt doftande,  liljekonvaljer, mina älsklingsblommor. Hon hade gjort en biltur till ett ställe där det växer massor av dem.

Efter frukost sa Ulla att nu var det dags att göra sig i ordning för att åka in till Hjortkvarn på Gudstjänst.
"Lennart och jag har ansvaret för att kyrkan öppnas, samt står för predikan, musik och solosång. Sen får vi se hur många som kommer",meddelade Ulla innan vi åkte iväg.
 Församlingen har ej så många medlemmar numera, på grund av att många dött och en del har flyttat.

Vi tog vasen med konvaljerna med oss och åkte iväg. Mötet började klockan 10.00 och de tre mötesdeltagarna, fyra, mig medräknad, hade samlats.Pastor Lennart förelog inledningssången, den vackra psalmen " En vänlig grönskas rika dräkt"som sjöngs unisont till Ullas orgelackompanjemang. Eftersom samtliga, utom jag, var duktiga sångare, så lät det riktigt bra. Lennart predikade om Jesu Missionsbefallning, där Han säger "Mig är given all makt i Himmel och på jord. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar, döp dem i Faderns, Sonens och Den Helige Andes namn, lär dem att hålla allt vad jag befallt er och se jag är med er alla dgar intill tidens slut. Efter predikan sjöng Ulla till pianokomp.Nils Bolanders vackra sång"Herre vad tänkte du på när du kallade mej, menade du att mitt liv skulle vittna om dej?"
Vi hann med flera sånger tillsammans och kollekt till församlingens missionsverksamhet samlades in.

Nu kanske någon tycker att det var väl bra onödigt att ha möte för så få människor. Inte alls! I Guds rike räknas in även det lilla och det som för världen är ringa, och varje gång vi samlas i Jesu namn är Han ibland oss har Han sagt och om vi är trogna i det lilla så lägger Han sin välsignelse därtill och vi är ett motgift mot det onda som finns runt omkring oss alla.
I många kyrkor, bl.a. min egen, Filadelfia i Örebro, samlas varje söndag flera hundra personer och i alla kyrkor, stora som små, finns Jesus med och välsignar de sina.Så också i Filadelfia i Hjortkvarn.

Nu går jag, tacksam för en vilsam och skön helg, till nattens vila. Kan meddela att jag påmint Motala Tidning ang. artikeln om husflytten i Borensberg och den ska komma. Då ska jag fortsätta om livet där. Sov gott och gläds med mig över att sommaren står för dörren. Vilken skir grönska naturen just nu bjuder på. Låt oss tacka Gud för Hans rika nåd och vi ber alltfort om beskydd för vår stad och vårt land. Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar