tisdag 7 maj 2013

Intressant tisdag 7 maj 2013.Några till bakablickar till 1970talet.

     När jag börjar skriva är det 33 grader i solen. Fröjda er!
     Jag borde vara ute i solen men telefon och lite annat kom emellan. Fick veta att ett barnbarn i morgon ska avsluta sin Prao och behövde något att bjuda på till kaffet. Jag fick förfrågan om jag kunde? Ringde till barnbarnet och bad om förslag. Kanske en tårta, blev svaret."Det var väl att ta i," hör jag någon säga. Neej då! Det var det bästa svar jag kunde få. En tårtbotten blir klar på ca 40 minuter incl vispning. Så jag tackade för tipset och fixade en stor och en liten (Jag ska få besök av en väninna i morgon). I morgon bittida blir det tårtor av bottnarna och den stora hämtas.

Det blev en solig skön dag i dag. Jag har ägnat dagen åt att utföra en del som jag länge har tänkt göra. Ringt flera viktiga samtal. Dagen började med att en bekymrad ringde och behövde lite uppmuntran. Livet är inte alltid så lätt.
Fick en påse sättpotatis levererad till dörren. Inte illa. Att ta en kastrull, gå ut i landet i sommar och ta upp några små potatisar och koka dem direkt. Det är lycka.
I går var jag i källaren och letade efter en gammal Motalatidning där det skulle stå en del om flytten av vårt hus i Borensberg. Jag har sparat den i alla år. Nu gick den ej att finna.
I dag ringde jag till tidningen och bad om hjälp. Joodå, de skulle kolla och skicka ett utdrag om den stora händelsen i april 1974. Därför blir det så att jag får ta fortsättningen på flytten en annan dag.
Skickar ett kort från Elsemaries lekskola i Borensberg, nämnda år för att få med något i alla fall.

Jag har tidigare nämnt om Margit, som ett par veckor vårdats på sjukhuset. I kväll, vid sextiden fick hon flytta hem till Jesus. Lugnt och stilla. Lennart,Börje, Anders och Håkan har nu både mor och far i det land där frid och glädje råder och "ingen död skall vara mer," som det står i Bibeln.

Nu avslutar jag  med att överföra fotot från lekskolan. Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar