söndag 19 maj 2013

Söndag 19 maj.Kyrkobesök? Nej. Fikabesök? Ja! Östergötland 1974.

Tänk att jag fick iväg ett foto med min Ipad i dag. Så kul när jag lyckas. Är också glad för den nya skrivaren, som så villligt skickar foton till bloggen.Trådlös är den också.

Nej, trots att jag bestämt mig för kyrkobesök,en gudstjänst då 10 ungdomar skulle döpas, så kom jag ej iväg.Lyssnade till TV och Närradion från Pingstkyrkan i Örebro. Minns när min farfar fick batteriet laddat till radion i min barndom. Han lyssnade då till söndagens gudstjänst och nyheterna. När vi barn var där fick vi lyssna till Barnens Brevlåda."Stockholm Motala"nu kommer Barnens Brevlåda med farbror Sven, lät det då. Vi satt stilla och lyssnade.Vid något tillfälle ska jag berätta om att "Erikshjälpen"har en viss koppling till Barnens Brevlåda.
 På eftermiddagen i dag fick jag fikabesök av Inga. Kvinnan, som jag började prata med på bussen för en tid sedan då vi "fann varandra" under vårt samtal och bestämde att vi skulle träffas igen.  Vi hade mycket gemensamt i vår tro och våra gudsupplevelser och nu träffades vi här för andra gången. En kul upplevelse att så snabbt få en ny vän!

I mitt förra inlägg blev det många datum. Ändå fick jag ej med allt.Vissa händelser står ej i Fickdagboken.
Nu är vi framme vid lördagen den 8 juni och Ullas och Lennarts bröllop.Det blev lite olikt syskonens bröllop.
Till stor del beroende på att det nu fanns möjlighet att vara på Östgötagården. Allt i matväg förbereddes där.
På inbjudningsbreven stod att för dem som önskade fanns möjlighet att sova över i logementen och många av ungdomarna gjorde så.För brudparet hade ett fint rum hyrts på den näraliggande Liljeholmens Folkhögskola, tillhörande Örebromissionen.
Vi hade tänkt igenom allt in i minsta detalj. Kaffe vid ankomst,utdelning av rumsnummer, frukost följande dag, Gudstjänst i Östgötagårdens kyrka samt kaffe före hemfärden. Som hjälp viud bröllopsmiddagen  fanns
 ett gäng hjälpsamma damer från Borensberg. Vilken tillgång!

Gästernas antal 145. Att maten lagades på plats och att brödet  bakats i god tid och fanns i frysarna gjorde det hela ganska lättmanövrerat.Om uttrycket är OK.
Nu var tre bröllop avverkade och det skulle dröja länge till nästa.
Arja var förstås med på bröllopet och på måndagen med oss till Borensberg. Elsemarie följde med mamma hem efter bröllopet. Georg och jag hann med en resa till Stockholm via Örebro där vi lämnade Arja.
Ulla och Lennart åkte till Figeholm för en veckas semester.
Så var det dags,den 17 juni, för oss att lämna vår tillfälliga lägenhet och flytta in i vårt hus.
Några dagar senare kom Elsemarie hem från mormor och vi åkte till Östersund på läger. Än en gång var Elsemarie och jag med pappa Georg, som var lägerchef.

Jag tror att det får räcka för i dag. Tacksam för vackert väder och en skön dag med trevligt besök säger jag GodNatt. En spännande vecka följer, då jag kommer att infria ett gammalt löfte, lydande:"Till detta skall jag återkomma". Nu är äntligen tiden inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar