lördag 16 mars 2013

Skön lördag 16 mars 2013 och vad sen?

      Prinsessan Lilian som var gift med Prins Bertil, kungens farbror begravdes i dag i Slottskyrkan och gravsattes i Haga, bredvid sin prins. De var ett så fint par och det omtalas hur stor betydelse de haft för vår kungafamilj. Jag anmodades att se TVutsändningen hos Lasse och Elsemarie. Dit kom också Kerstin, sedan hon sökt mig här hemma. Hon hade en stor , vacker bukett tulpaner med till mej. SÅ roligt att få.

Nu sitter jag här och ska försöka få till en liten blogg igen. Det år,1971, som jag nu är inne på, hände så mycket så jag får försöka dela upp det i flera inlägg.
I går berättade jag om våra flickors resa till Betania och deras arbete där, bland barn och gamla.

Till detta kommer jag att vid flera tillfällen återkomma, så jag lämnar det för ett tag och går tillbaka till livet i Örebro. Jag har berättat om Arja och om Per,som nu hörde till familjen, men som nog aldrig riktigt knöt an. Med den bakgrund han hade och i den ålder han befann sig var det ej så underligt. Jag tänkte många gångerpå hur underbart det skulle ha varit att få ta hand om honom som 2-3åring. Men några större problem var det ej, mycket tack vare att han fick bedriva sina studier på skoldaghemmet.

Mamma, som kom till oss den 29 januari stannade till den 13 februari då Christer kom och hämtade oss till Södertälje, där vi den 14 febr firade tvillingsystrarnas 40årsdag. Alla syskonen samlade och Karin hade, som alltid god mat att bjuda på. Roligt för oss alla var ju att IngaBritta inte hunnit resa tillbaka ännu.
Den 21 februari var,den tidigare omtalade blåsorkestern, i Oskarshamn och där sa mamma adjö till IngaBritta för den gången. Glada och nöjda lämnade de Sverige. Nu hade de i alla fall sett var deras älskade "mamma" kom ifrån.

När flickorna flyttat hade vi ju ett par rum lediga. I den vevan hände sig att Sven,som var med i en sånggrupp, vid namn Gospel Train, i kyrkan var tillsammans med dem på sångarresor, bl.a. på ett rehab för alkoholister i en stad i vår närhet. Där träffade de en man i 25årsåldern. Han ville börja ett nytt liv och kontakten ledde till att han ville  börja detta nya liv i Örebro. Trots att han fick erbjudande att bo hos en av  ungdomarna, så var jag ,så klart, redo med ett erbjudande att han skulle bo hos oss.Så blev det. Några dagar in i februari kom han och fick ta Ullas rum i besittning.Ganska snart berättade han om hur han lurat människor som trott på honom och tillade att"jag kommer att lura er också." Något jag höll för uteslutet.

För att ej göra denna blogg alltför lång så avslutar jag här och fortsätter med ett nytt inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar