fredag 8 mars 2013

Annorlunda resa med bussen i dag, 8 mars 2013.

Minus 9 grader på morgonen ,men sol och en helt underbar dag, som förde mycket gott med sig.
I dag är det 118 år sedan min pappa föddes. Han dog när han var 58 år så våra barn har inget minne av honom.
Jag började dagen med att baka kakor. Gjorde sedan fyra semlor och gick till min nyinflyttade syster en kvarts väg härifrån. Hon hade besök och denna dam berättade om hur hennes man som varit sjuk i 14 år efter att han i sitt arbete fallit från ett tak och efter detta haft fruktansvärd värk, som tvingat honom att äta starka tabletter för att hålla smärtan borta. I en kyrka här i stan, för några månader sedan, fick han förbön och efter det kunde han sakta, sakta trappa ner medicinintaget, enligt råd han fick av predikanten som bad för honom, för att till slut kunna ta den sista tabletten och kan nu röra sig obehindrat, utan smärta. Han hade tidigare delvis varit tvungen att använda rullstol. Hans fru berättade om den enorma glädje han upplever.
Gud verkar också i Sverige med att hela sjuka, fast det inte talas om så ofta, och  inte förekommer i samma utsträckning som i andra delar av världen-Men vi väntar på att vi också i vårt land ska få vara med om att se Gud göra under. Min vän Stefan blev  helt fri från sin svåra ångest och är nu både glad och tacksam.
Efter besöket hos min syster och ett besök i Mikaelskyrkan tog jag bussen till stan. För första gången efter min långa förkylningstid kunde jag gå omkring och känna glädje över att orka strosa omkring lite här och där.
Efter förkylningen, som inte var någon svår sådan, blev jag så trött och har "duckat" för minsta ansats till ansträngning. Efter ett par lyckade affärer på stan kom bussen precis lagom och jag valde en plats nära utgången. Bredvid mig satt en dam och vi började samtala om vädret, förstås.. Jag talade om hur glad jag var för solen i dag och att jag orkade med. Jag sa att jag tackar Gud varje dag för hälsa och krafter.Fick till svar att hon också brukade bedja. Så nämnde hon att hon läste en bok och undrade om jag kände till den. Jag blev mäkta överraskad  att höra detta för den boken,"Daglig Kraft", läser jag dagligen och har under årens lopp inhandlat åtskilliga sådana på Second Hand för att ge bort till barn och vänner. Tyvärr är det nu flera år sedan jag lyckades få tag på ett exemplar. Jag tittar alltid efter den , när jag besöker Myrorna, Kupan eller andra andrahandsaffärer. Vi samtalade om Guds ledning och hur Gud talar till oss. Det visade sig att vi skulle stiga av vid samma hållplats och där bytte vi telefonnummer,med avsikt att träffas igen och vi skildes åt med en innerlig kram. Vi hörde hemma i Guds familj och kände denna andliga gemenskap, som är speciell för den som har tron på Gud som något viktigt i livet. Ett märkligt men intressant möte en vanlig fredag!

Många gånger när jag har läst i mammas dagböcker har jag varit förvånad över hur ofta hon skriver om att hon bakade. Nästan varje dag. Bullar, kakor,surgräddskringlor,(om du bara visste hur goda de var!) och tårtor ibland, men så kom jag att tänka på att hon hade varken kyl eller frys och då bakades det  mindre satser och ofta.
I kväll har jag bakat kakor, stekt kyckling och lagat till en god viltgryta. Som vanligt säger jag:"Tack Gud att jag orkat detta". Jag har ju ändå haft en del annat för mig under dagen.Gud är så god och sviker aldrig.

Nu ser jag fram emot morgondagen och hoppas att det också blir en bra dag med sol och glädje!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar