söndag 31 mars 2013

Paris avklarat år 2013. Åter till gamla tider.


24 till 27 mars 2013 var det dags för resan till Paris, med anledning av min nyss firade 86årsdag, då jag förärades med besök i det  länge eftertraktade resmålet. Det är EN sak att höra talas om och en annan att se i verkligheten. En paralell kan dras när det gäller tron på Gud. Man kan höra talas om, läsa om och själv tala om Gud, men att ha verklig gemenskap med Honom är något annat än detta. Nu har jag sett Paris, i alla fall delar därav och så förstås de viktigaste sevärdheterna. Tack för den resan! Man växer en bit med resandet.

Så kom jag hem lagom till påskfirandet i Sverige, som dock ligger långt efter beträffande godisutbudet. Chokladfigurer av alla de slag fyllde de små butikerna, som låg tätt och som gammal affärskvinna var jag aningen orolig hur de skulle kunna sälja allt före helgen.Naturligtvis inhandlade också vi en del av allt det goda.Elsemarie till sina barn. Ulla och Kerstin till sina barnbarn.

Påskaftonslunch åt jag hos Sven och Maria där det alltid bjuds på mycket och god mat. Där träffade jag också barnbarnsbarnen Alfred och Aline med föräldrar. Mysig dag!

Nu har påskdagen svunnit hän och jag har haft lunchbesök och efter det besök av systerdotter med make. Så roligt att ses ibland. Vi har alltid en del att prata om då vi träffas. Som jag tidigare berättat så umgicks vi mycket som familjer då barnen växte upp och vi ofta var på besök hos varandra. Så många minnen som gör sig påminda.

Sommaren 1971 efter Ullas hemkomst från Palestina och arbetet i Betania var hon barnflicka hos en familj i Sätra Brunn.På hösten  deltog hon  i den årliga Bibelskolan i Filadelfia. När den var avslutad blev hon anställd som ungdomsledare i kyrkan.Det blev också en annan av Bibelskolans elever. Det kom att få konsekvenser.

Den 21 februari kom mamma, tillsammans med två av barnens kusiner på besök, för att den 25 och 26  vara med i Sveriges Radios inspelningar av en veckas morgonandakter från vårt hem, där hela familjen skulle deltaga. Vår pastor i Filadelfia ,Sven Nilsson, hade huvudansvaret för dsessa och hade önskat att vi som familj skulle stå för tal och sång. Det var intressant att vara med om detta. Mamma hade som uppdrag att läsa betraktelsen en av dagarna. En dag var det ett par ungdomar från kyrkan som tillsammans med Sven, Maria och Ulla stod för hela andakten. Då måste vi åka till "Radio Örebro" för inspelning av sångerna som  måste göras i en studio eftersom användandet av musikinstrument fordrade det.

I TV visas under Påsken ett program i 5 delar, som heter "The Bible". I kväll får vi se del 4 av 5 . Tyvärr har jag missat de tre första så nu ska jag avsluta denna dag framför TVn, så länge jag orkar, så därför säger jag GodNatt till alla bloggläsare. På återseende! Gud är god och kärleksfull och längtar efter gemenskap med oss. Herre välsigna oss och bevara oss! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar