tisdag 19 mars 2013

Någon annan städar! 19 mars 2013 och lite forntid.


Elsemarie var företagssam redan på den tiden. Mamma, så stökigt du har på diskbänken!
Det här ska jag fixa, ska du se!

Medan städhjälpen dammsög och torkade golv dök jag ner i en fotohög igen och hittade ett och annat.
Bl. a foton på den nya kusinen som kom från Brasilien, så lagom . Lika gamla, lika intresserade av sång och musik. Så roligt de hade och så roligt för oss runt omkring. De blev vana vid att gå med mormor på tältmöten och hade sedan egna möten där en var mötesledare, en solist,en predikade,en spelade och publik var de var sin gång. Gissa om det var roligt för oss andra att vara  åhörare, utan att avslöja att vi lyssnade. Det finns en del inspelat på band.                                             

En dag tog jag dem med till Stockholm och farfars sommarstuga i Tullinge, där vi bodde ett par,tre dagar. Naturligtvis skulle vi åka in till Skansen och se alla djuren och strosa omkring lite.
Medan flickorna satt på en bänk fick de se ett folkdanslag komma. De gick alla upp på dansbanan och vi fick se en härlig folkdans. Flickorna tittade och tittade. Det ryckte i benen på dem och de började dansa de också. När dansarna gått därifrån gick flickorna upp på dansbanan och dansade.En grupp japaner passade på att filma den fina föreställningen och jag var lite avundsjuk för att inte jag hade någon filmkamera. Men här kommer i alla fall några av de foton jag tog. Först sitter de nyvakna på sommarstugans trappa. Sedan är det Skansen som gäller. Så roligt vi hade. De var så söta i sina röda poncho, som "moster Britta" haft med från Sydamerika. Nu ska jag försöka få in bilderna från Skansen.




 



         
Det gick alltså inte så bra. Jag har suttit länge och försökt. Fick bara in två foton. Nu blir det att kalla på barnbarn igen! Blir så trött på det här med att det hakar upp sig med att få med foton, de jag vill. Det kommer bara upp en massa, som jag tidigare haft med.
Som ni förstår är tålamodet nu slut och jag säger GodNatt och ser fram emot en ny dag med nya möjligheter. 
Som sagt:" ha en God natt och dröm vackra drömmar! Gud är god.
Ja så saknas alltså bilderna där flickorna dansar iklädda sina röda poncho,men de kommer en annan gång, kanske i morgon.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar