torsdag 21 mars 2013

Ny, nu lyckad bildöverföring 21 mars 2013. Bröllop 1971.

        O, vad de dansade! Precis som de riktiga folkdansarna.Först på marken, innan dansbanan blev ledig.
Då fortsatte de där och blev små filmstjärnor då ett gäng japaner fångade dem i sina filmkameror.
Så fina de små kusinerna är!
I dag gick det hur lätt som helst att få in foton. Härligt! Jag blir inte klok på det här med fotoöverföringen!


Gårdagen passerade utan blogg. Hade grupp här  på kvällen. Bjöd på morotssoppa och efterrätten bestod av glutenfri köpetårta. Vi hade, som vanligt bra samtal om vår tro och dess spännande utveckling.

I dag kom Kerstin och hämtade mig och hårfrisörskan tog hand om oss en stund.
Nu passade jag på att handla på hemvägen, när jag kunde få allt hemkört.
 Isak har gått hem och jag ska skriva bloggen lite tidigt i dag eftersom jag har det lugnt och skönt och inte är sömnig.
Jag går bakåt till år 1971.Den 6 aug kom mamma, Stina och Raquel till Örebro för nu skulle det bli bröllop. Sven och Maria hade sång och musik som gemensamt intresse, var med i sånggruppen Gospel Train och var ofta ute på resor till olika platser, dit de blivit kallade.Nu skulle de gifta sig,båda 21 år gamla och förvissade om att det var just de som skulle dela resten av livet med varandra.
Den 7 augusti stod bröllopet i Knista kyrka med efterföljande trevlig bröllopsfest.
 Kerstin hade nu kommit hem igen. Inte lätt för henne att lämna fästmannen kvar i Betania . Hon berättade att både han, hans mamma och en del andra av hans familj var med till flygplatsen och vinkade av henne.Helst ville hon stanna där hon var, men pappa sa att biljetten kunde ej ändras utan hon var tvungen att nu komma hem. Naturligtvis var hon fast besluten att återvända till sin älskade, vilket hennes bagage vittnade om. När Ulla och Georg hämtade henne på Arlanda hade hon i ena handen sin handväska och i den andra en påse innehållande en melon. Nu fick hon vara med på storebrors bröllop.

Den 18 augusti kom Stina och Raquel till Örebro för ett par veckors semester. Åter fick småflickorna tillfälle att träffas, leka och ha roligt.
Georg fortsatte med sina gruppresor till Jordanien och Israel.Tog sina resenärer med till hemmet i Betania och fick naturligtvis tillfälle att träffa Kerstins fästman och förstod att kärleken till Kerstin var stark och äkta.
Georg ordnade med biljett för resa till Sverige och en dag i oktober kom han så till oss i Örebro. Vi tyckte om honom från första stund. Kan ej ha varit lätt för honom att företa sitt livs första flygresa och komma till idel främmande människor,med vilka han bara kunde kommunicera på engelska. Men nu var de tillsammans igen, han och Kerstin.Elsemarie fick lära sig att sjunga små låtar på arabiska och blev snabbt god vän med sin blivande svåger.
Jag avslutar nu mitt skrivande för i dag men återkommer. Ha en trevlig kväll! Allt gott önskar jag er alla! 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar