torsdag 7 mars 2013

Lugn och skön torsdag 7 mars 2013.


    I går skrev jag ingen blogg. Jag handlade, lagade mat till kvällen då husgruppen skulle komma.Vi hade som vanligt intressanta samtal om livets viktiga frågor och åt tillsammans Jag bjöd på en ris och kasslerrätt. Sallad och dricka hade ett par av deltagarna med. Så enkelt för mig. Drömtårta och kaffe till efterrätt. Det finns ett par allergiker med i gänget men den här måltiden passade för alla.
Samtalet påminde om det vi hade förra gången.Det handlade om Jesu död och uppståndelse. Många intressanta frågor kom upp och ventilerades.

I morse befann jag mig plötsligt i källaren och kom på att jag kunde ju dyka ner i några kartonger som stod där och har länge så gjort. Tog med en kartong upp och trots att jag hade annat att göra satte jag igång med att sortera foton i olika högar.Största högen blev den som skulle slängas. Tittade noga på varje foto. Vet mina barn vem som finns på fotot? Om svaret blev nej,kom det i "slängahögen"Det här var en mycket gammal kartong, som jag aldrig givit mig tid att titta närmare på. I sanningens namn måste sägas att det finns   kartonger av yngre datum, som väntar på lite uppmärksamhet.

Men nu ska jag vandra bakåt till år 1970 då mamma,Stina och IngaBritta gästade oss över Nyårshelgen.
IngaBritta hade i januari avskedsmöten i Figeholm och på andra platser för nu var det dags att resa ut för en andra period i Brasilien.Under Sverigevistelsen hade hon packat den ena stora trälådan efter den andra ,som skickats till Göteborg för att därifrån gå med båt till Porto Alegre.
Den 31 januari lämnade IngaBritta Högskulla och mamma, som skriver:" En ledsam dag. Jag har gråtit mycket."Ser i mors dagbok att IngaBritta packade lådor t.o.m. sista dagen hon var hemma och samma dag som hon reste hämtades de för frakt till Göteborg. Nitisk var hon, vår syster.

Den 7 mars kom mamma, Stina och Raquel till oss i Örebro.Nu var flickorna drygt tre år och inga språksvårigheter längre. De lekte och sjöng och hade så roligt. Elsemarie följde med dem hem till mormor och leken fortsatte till 21 mars då Elsemarie åkte hem via Växjö.
Till mammas födelsedag den 16 maj var vi hos mamma igen för ett par dagar. Redan den 30 maj kom mamma, Stina och Raquel till oss i Örebro igen, då vi firade Mors Dag.

Den 1 april började Sveriges Television sända FärgTV. Tänka sig, det är bara 43 år sedan. FärgTV var dyra apparater och många behöll sin svartvita TV ännu några år.
Men klockan går och jag längtar till sängen och säger härmed GodNatt till er alla.
Herren välsigne oss och bevare oss! Gud är en god Gud, som älskar oss. Tack för i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar