tisdag 5 mars 2013

Skolan Figeholm på 30talet.Solig dag i Örebro 5mars 2013


Fotot visar Figeholms skola på min tid. Tyvärr jämnades den med marken för flera år sedan. Någon som vet när?Ett museum i den byggnaden hade kanske varit bättre än att sälja tomten till villabebyggelse. I huset till vänster bodde ett lärarpar, som hade nära till jobbet, kan man säga! Det här fotot borde ha varit med långt tidigare men först nu dök det upp ur gömmorna.Gatan ,som på min tid hette Alle´gatan, är fortfarande infarten till samhället, köping på 30talet.

I dag skiner solen och det känns aningen vårlikt. Tobias är på USÖ och röntgar foten som han vrickade förra veckan och har efter röntgen väntat i flera timmar för att komma till avdelningen för frakturer. Föräldrarna har svårt att gå ifrån sina jobb men delar upp sin tid för att någon ska kunna vara med.
Jag fick besök av barnbarn med son från Nora.Den lille krabaten är en glad gosse och kunde nu gå omkring utan stöd.Storasyster var på dagis.

Vi är nu på väg in på 1970talet i min livsresa.Hösten 1969 hade jag fortsatt  mina studier i de ämnen som vi ej läste på Folkhögskolan. Utbildningsbidrag beviljades även denna termin.Men nu var det alltså år 1970. Mina systrar och mamma reste hem till Småland 5 januari.
Georg hade hela julhelgen förberett en resa till Israel då det nu var aktuellt för Frikyrkliga Studieförbundet att starta resebyrå. Dess rektor, Herman Holmgren och Georg var båda lika entusiastiska och Georg hade nu fått i uppdrag att resa till Det Heliga Landet för att skapa kontakter. Han hade av sin chef fått skriftliga direktiv och jag minns hur han läste dessa mycket noggrant.Den fjärde januari reste han på den resa som skulle bli inledningen till ett mångårigt resande med grupper till olika länder. Han hade ej många dagar på sig och han var nog en aning nervös inför detta uppdrag att lägga grunden till en resebyrå.Han visste bara vilket hotell han skulle bo på i Jerusalem.Han berättade sedan om hur han näst sista dagen, efter ivrigt sökande, fick kontakt, med Holyland Tour, den resebyrå, som sedan blev den kontakt i Jerusalem ,som behövdes.

Nu ska jag försöka minnas bakåt i tiden,utan mammas hjälp.Men jag tror att det får räcka för i kväll. Sov gott för nu är det tid att sova.

Ja här ska nu sökas kontakter.Åt vilket håll ska jag gå? Följa åsnan eller be om ledning från Gud?
Gud hörde Georgs bön om ledning och han hamnade hos rätt Turistbyrå, ett samarbete som fortsatte så länge Georg levde.Gud sviker aldrig.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar