onsdag 13 mars 2013

Så här blev onsdagen den 13 mars 2013 och lite annat.



IngaBritta sände brev och foton från Brasilien.Det översta visar IB på besök bland fattiga barn någonstans.
Nästa bild är från en julafton i början av "Hoppets hems" tillkomst. Det blev flera barn med tiden.
På baksidan av nästa foto står det:Lasarus och hans bror Evandro Luiz. Visst är de goa? När jag var sjuk kom Lasarus och la handen på min panna och sa: Jag har redan bett för dig. Gå upp nu!"
Så mycket kärlek det var rådande mellan IB och hennes pojkar!

I dag minus 9 grader men så kom solen och det blev en skön dag i alla fall.Jag har handlat, haft matgäst och varit trött. Stannade därför hemma i kväll när Husgruppen träffas hos en av deltagarna.
Nyheterna handlar om den 13åriga flickan  som tog sitt liv i fredags i Kumla. Polisen jobbar efter olika teorier och ingen vet var det slutar. Detta är en sorg för hela landet.
Vidare berättas om att en ny Påve valts i Rom. En stor händelse.

Under Georgs och min vistelse i Jerusalem i oktober besökte vi IM (Individuell Människohjälp) och träffade där svensk personal, som arbetade med sjuka barn, om jag minns rätt.I mitt inre föddes en tanke gällande våra äldsta döttrar, Kerstin och Ulla. Kerstin var snart klar med sin sjukvårdsbiträdesutbildning. Ulla skulle till jul avsluta sin tid på Hushållsskolan. I mitt huvud väcktes tankar. Båda var fria efter Nyår.Ingenting planerat. Jag såg ett strålande tillfälle för mina döttrar att få lite erfarenhet av livet om de kunde få komma till IM i Jerusalem. Skrev dit och frågade om möjlighet för dem att för en kort tid få praktisera där. Flickorna var intresserade och vi väntade på svar från Jerusalem. I våra dagar är det ingen stor grej att resa till ett annat land. Man har mobiltelefon, kan smsa och ringa. Annorlunda var det på den tiden. 
Vi fick svar att det ej fanns möjlighet att på IM ta emot flickorna men att de hade kontaktat ett hem i Betania utanför Jerusalem, där en svensk kvinna arbetade och var villig att ta emot våra döttrar.

Julen firades i familjen, nu också med Per, som firade sin första jul hos oss.Arja var självskriven. Kom och gick, som det passade. Hon hade egen lägenhet och bodde bara ibland över hos oss. Både hon och jag fortsatte våra universitetsstudier.
Nu avslutar jag för i kväll. Nästa år blir händelserikt och jag väntar med att beröra det till nästa inlägg.
Sov gott! Tack Gud för i dag,Din nåd över oss och Din gränslösa kärlek.Tacksamhet är ordet!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar