fredag 1 mars 2019

Fredag 1 mars 2019. "Sol,Sol är det var du går"

Det blev en dag med sol! Halleluja!
När jag vid 11-tiden ätit frukost så bestämde jag mig för att fixa mitt ärende i banken som innebar att ta ut ett par checkar med mindre summor från  banken. Använder man dem i affären får man betala 30 kr pr styck hade jag i en affär fått veta. När jag i alla fall var inställd på långpromenad i solen så bar det iväg till Banken på Stortorget där pengarna nu finns på mitt konto.

Jag passade på att titta in hos en optiker för ögontrycksprov. Acceptabelt tror jag att min distriktsläkare skulle sagt så jag sa det för jag gillar det ordet. Optikern verkade också i stort sett nöjd så jag passade på att också vara det! Eftersom jag inget begriper så försöker jag avläsa reaktioner hos läkare.  Något jag tror mig begripa är att min synförsämring kan ha att göra med  att glasögonens yta inte var perfekt. " Hade du köpt glasögonen hos oss så hade det gått på garantin och du hade fått nya glasögon." Nu hade jag inte det men ska nog göra det i fortsättningen. Den firman har mycket gott rykte! 

 Jag fortsatte min sköna rullatorspromenad till Nikolaikyrkan "Öppen kyrka" står det på en skylt utanför och jag har för vana att titta in i kyrkan när jag är i dess närhet.
Där är så rofyllt!

När jag varit hemma en stund så fick jag trevligt besök av Tobias och hans flickvän. De är så omtänksamma och vill mej så väl. Ber för mig att jag ska få vara frisk och leva länge!
De hade gott kaffebröd med sig! Jag trivs allra bäst när jag får vara tillsammans med unga människor för det ger mig både livslust och glädje!
Sedan är det så att jag behöver mina jämnåriga också för med dem kan jag tala "på bönders vis"  Vänta nu! Var det Tegner eller vilken annan skald som yttrade dessa  kloka ord?? Hjälp mig
gärna! Även MITT minne kan svika!

I morgon ska jag åka till Hjortkvarn för några dagars semester. Visst är det fantastiskt att  jag kan hålla kontakten med de mina genom min iPhone, även när jag är på besök hos barnen!
Jag är så glad för att jag inte behöver veta allt om det digitala utan kan välja ut det som är enkelt och som jag kan se i mina anteckningar vilka knappar jag ska använda. Att därtill ha en skara av släkt , familj och vänner att vända sig till när man ej kan själv är SÅ värdefullt!

Nu ser jag fram mot soliga dagar då jag kan hälsa på hos min syster IngaMaj, som inte längre bor i mitt grannskap. Vi har dock Stadsparken i vår närhet, fast på var sitt håll, men  bara våren kommer så
kan vi ses lite mer.

Tacksam för denna soliga dag säger jag Godnatt till er mina vänner och ber att vår Gud ska "breda sina vida vingar över oss." Han hör alltid våra böner och jag hör inom mig min goda vän Gertruds fina spel på flygeln med just melodin till den psalmen! Då somnar jag så gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar